AKP'li vekil: Eşcinsellik en büyük tehditlerden biri!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan: 'Farklı grupların yatak odasındaki özel cinsiyetlerini, özel hayatlarını gündeme getirmenin manası yok. Bunların bizim toplumumuz için oluşabilecek en büyük tehditlerden biri olduğunu herkes biliyor'
AKP'li vekil: Eşcinsellik en büyük tehditlerden biri!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ''Türkiye İnsan hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasını'' öngören yasa tasarısının toplantısında, lezbiyen, eşcinsel, biseksüel, transeksüellerin ayrımcılığa uğradığını ve öldürüldüğünü söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, tasarıya destek vererek, cinsel kimlik, cinsel yönelimin eklenmesi gerektiğini savunarak, "görmezden gelerek kimsenin yok olmadığını" belirtti. 

İNSAN DOĞASINA, ÖRF VE ADETLERİMİZE AYKIRI 
AKP Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise Yüceer ve Kerestecioğlu’na şu karşılığı verdi:

“Bizim komisyonda tutup da farklı kesimlerin, sonradan oluşturulmuş, insan doğasına, bizim toplum örf ve adetlerimize aykırı olan farklı cinsel eğilimleri bu gruba katarak gündemi değiştirmenin gereği yok. Burada bayan ve erkek olarak iş hayatındaki değerleri tartışıyoruz. Farklı grupların yatak odasındaki özel cinsiyetlerini, özel hayatlarını gündeme getirmenin manası yok. Bunların bizim toplumumuz için oluşabilecek en büyük tehditlerden biri olduğunu herkes biliyor.” 

Kerestecioğlu ise “cinsel kimlik derken seksten değil, insanların cinsel kimlik yönelimlerinden” bahsettiğini belirtti.

Doğan’ın sözlerini “hayretle dinlediğini, kulaklarına inanamadığını” belirten Kerestecioğlu, bunun çok yadırgatıcı bir şey olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından komisyon, tasarının maddelerini benimsedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü