TAK'ın yayınladığı fotoğrafla ilgili karakola şikayet başvurusu!

Ankara'daki bombalı saldırıyı tak üstlendi.
TAK'ın yayınladığı fotoğrafla ilgili karakola şikayet başvurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara'daki 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK'dan ayrılan bazı örgüt üyelerinin de bulunduğu TAK'ın üstlendiğini duyuruldu.

ANF’de yer alan haber şöyle:

17 Şubat akşam saatlerinde Ankara’da Türk askerlerine yönelik yapılan eylemi TAK üstlendi. TAK, eylemi gerçekleştiren militanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

Saldırının ardından hükümet yetkilileri ve güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamalarda, saldırıyı YPG bağlantılı Suriye doğumlu 24 yaşındaki Salih Muhammed Neccar'ın düzenlediği açıklanmıştı. 
 

"60 eylem yapacağız"
 

 

Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Abdülbaki Sönmez
 
Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Abdülbaki Sönmez

Hawar Haber Ajansı (ANHA), TAK'ın Cizre'de 60 sivilin öldürüldüğü iddia edilen olaydan sonra "İlkbaharı beklemeyeceğiz. Cizre'deki katliamdan sonra olay çığrından çıkmıştır. Ölen 60 sivil için Türkiye'nin 60 yerinde eylem yapacağız. Kürt gençleri, kalbalık eğlence yerler, metrolar, vapur, hava yolları uçakları, futbol sahaları, askeri bölge, emniyet ve diğer devlet kurumlarını kullanmasın. Feci eylemlerimiz bu tarz yerlerde en şiddetli şekilde olacaktır. Tüm gençlik direnişe geçsin. Önlerindeki engelleri biz kaldıracağız" dediğini ileri sürmüştü.
 

Ulusal Kanal'ın haberine göre, TAK'a ait olduğu iddia edilen internet sitesinde saldırıyı gerçekleştiren kişinin Abdulbaki Sönmez'in olduğu belirtildi. İddialara göre, TAK'ın kullandığı fotoğrafın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Photoshop programıyla oynandığı görülen fotoğrafın gövde kısmı Şafak İnan isimli bir şahısa ait olduğu öğrenildi.

 
TAK'ın servis ettiği fotoğrafta tişörtün logosu silindi, gerçek olan fotoğrafta da tişörtün logosu görülüyor.


Öte yandan fotoğrafta vücudun kafa kısmının komple değiştirildiği görülüyor. Fotoşopla yapılan kafa kısmında da alın bölgesindeki renk geçişleri fotoğrafın sahte olduğunu gösteriyor.

Fotoğrafı kullanılan isim konuştu

Samet Öztürk'ün ulaştığı Şafak İnan yaptığı açıklamada söz konusu fotoğrafı 2010 yılından itibaren köşe yazılarında kullandığını belirterek şikayetçi olmak için emniyete başvuracağını söyledi.

İnan'ın açıklaması şu şekilde:

"Merhaba, ben chpgundemi.com'un Genel Yayın Yönetmeni M. Şafak İnan. Ankara saldırısını üstlenen TAK terör örgütünün yayınladığı fotoğraf, şahsıma ait olup, fotomontaj yapılarak değiştirilmiştir. Montaj yapılan o fotoğrafımı 2010 yılından itibaren tüm köşe yazılarımda kullanmaktayım. Kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Şu an avukatımla beraber Avcılar İlçe emniyet müdürlüğüne, sorumlular hakkında şikayetçi olmaya geldik."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü