Canlı bombanın taziyesine katılan HDP'liye: Buse'ye ne diyeceksin?

MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, Ankara bombacısı Abdülbaki Sömer’in taziye çadırına giden HDP milletvekili Tuba Hezer’e saldırıda yaralanan Buse’yı sordu.
Canlı bombanın taziyesine katılan HDP'liye: Buse'ye ne diyeceksin?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara’da 29 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıda 4,5 yaşındaki Buse'nin gözüne cam kırıkları isabet etti. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, MHP Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ da saldırgan Abdülbaki Sömer’in taziye çadırına giden HDP milletvekili Tuba Hezer’e Buse’yı sordu ve ‘’ Bu küçük kızın gözünü kaybetmesine neden olan teröristin evine taziyeye giden HDP milletvekili, acaba Buse ile karşılaşsa ona ne diyecek?’’ dedi.

Özdağ TBMM’de yaptığı açıklamada, ‘’Vekilliklerini kan ve gözyaşına borçlu olanlar, kurbanlarının mezarı üzerinde keyif dansı yapanlar bir gün tarihe ama tarihten önce de adalete hesap vermek zorundadır’’ diyerek şunları söyledi:

“Eş başkanının ölecek insanlarla ilgili en ufak bir sorumluluk hissetmediğini görüyoruz. Demirtaş’ın, PKK’nın haklı savaşı ve direniş olarak mitleştirmeye çalıştığı terör eylemleri sonucu son Ankara saldırısıyla birlikte 4,5 yaşındaki küçük Buse gözlerini kaybetmiştir. Demirtaş’a soruyorum: Bundan memnun musun? Bu çocuk için bir şeyler hissediyor musun içinde? 29 kişiyi öldüren, bu küçük kızın gözlerini kaybetmesine neden olan teröristin evine taziyeye giden HDP milletvekili acaba Buse ile karşılaşsa ona ne diyecek? Vekilliklerini kan ve gözyaşına borçlu olanlar, kurbanlarının mezarı üzerinde keyif dansı yapanlar bir gün mutlaka tarihe hesap verecekler, ama tarihten önce adalete hesap vermek zorunda kalmalılar.”