Basın, Olimpiyat kararını böyle gördü!

Tokyo'nun 2020 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyeceğinin açıklanması dünya basınında da geniş yankı buldu.
Basın, Olimpiyat kararını böyle gördü!
2020-05-01 19:13:20   Güncelleme: 2020-05-12 19:34:20    

İstanbul ve Madrid’le birlikte aday olduğu 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye hak kazanan Japonya’nın başkenti Tokyo, bu onura 2. kez erişti. Daha önce 1964 yılında da dünyanın en büyük spor organizasyonunu düzenlemeye hak kazanan Tokyo’nun bu başarısı dünya basınında da geniş yankı buldu.

Gazeteler, 3 aday şehrinde kusurlarının bulunduğunu ancak Tokyo’nun İstanbul ve Madrid’e oranla IOC üyeleri tarafından daha güvenilir bulunduğunu yazdı.
WASHİNGTON POST: Buenos Aires’te kazanan Tkoyo oldu. Final oylamasına İstanbul’la birlikte kalan Tokyo, 2. kez oyunları düzenleyecek.

TOYOMA SHİMBUN: Kazandık. 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları Tokyo’da düzenlenecek. Finalde İstanbul’u 60-36’lık oyla geride bıraktık.

İNGİLTERE - DAİLY MAİL: Tokyo Buenos Aires’teki oylamada İstanbul’u geride bıraktı ve 2020 Olimpiyatları’nı düzenlemeye hak kazandı. IOC Başkanı Jacques Rogge’un Tokyo’yu açıklamasının ardından daha önce 1964 oyunlarını da düzenleyen Japonlar’ın sevinçleri görülmeye değerdi.

THE GUARDİAN: 2020 yarışını Tokyo kazandı. Japon Başbakanı’nın Fukuşima ile ilgili söyledikleri IOC heyetini ikna etmeyi başardı.

TELEGRAPH: Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı yarışını kazandı. Gecenin finalini İstanbul ile yapan Tokyo, dünyadaki en önemli şovu 60’a 36’lık oyla düzenleme hakkını kazandı

DAİLY STAR: IOC’ radyoaktif sorunu dinlemedi. İstanbul ile finale kalan Tokyo İstanbul’a göre daha inanılır bulundu ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye hak kazandı.
ALMAN BASINI - BİLD: Yaz Oyunları’nı düzenleyecek şehir belli oldu. 2020 Oyunları’nı Tokyo düzenleyecek. IOC’nin 125. Genel Kurulu’nda 60-36’lık oy üstünlüğüyle İstanbul’u geride bırakan Tokyo tarihinde 2.kez bu onura erişti.
SPİEGEL: Tokyo’da dev sevinç. Japonya’nın başkenti Fukuşima’daki karışıklığa rağmen 2020 Olimpiyatı’nı düzenleyecek.

ZEİT: Madrid ve İstanbul IOC heyetini etkilemeyi ve şaşırtmayı başaramadı. 2020 Olimpiyat Oyunları Tokyo’da düzenlenecek.

ABD BASINI - CNN: 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları Tokyo’da. Buenos Aires’te yapılan oylamada İstanbul ve Madrid’i geride bırakan Tokyo olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Tokyo daha önce 1964’te olimpiyat düzenlemişti.

NEW YORK TIMES: 2020 Olimpiyatları’nı düzenleyecek ülke olarak Tokyo seçildi. Japonlar, finansal krizle uğraşan Madrid ve Ortadoğu sorunuyla boğuşan İstanbul’a oranla IOC tarafından en güvenilir şehir olarak belirlendi.

CBS NEWS: Tokyo birçok sorunla boğuşan ülkeler arasında en güveniliri olarak 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye hak kazandı. Fukuşima’nın etkilerinin şimdi başlayan süreci nasıl etkileyeceği merak konusu.

JAPONYA BASINI - JAPAN TIMES: Gurur bizim. İstanbul ve Madrid’i geride bıraktık. 2020 Yaz Oyunları yeniden Tokyo’da

İSPANYA BASINI - MARCA: Olimpiyat rüyası kabusla sona erdi. İlk oylama sonunda çıkan beraberlikle İstanbul’la yeniden seçime kaldık. İstanbul 49-45’lik sonuçla geride bıraktı ve finale kalamayarak hayallerimiz suya düştü.

AS: Madrid ilk aşamada elendi. Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı düzenlemeye hak kasandı. İlk oylamada 26’şar oylamayla eşitliği bozamayan Madrid ve İstanbul tekrar seçime gitti. Kazanan İstanbul olunca Madrid finale kalamadı.

KANADA BASINI - CTV NEWS: Tokyo kazandı. İstanbul’u final oylamasında 60-36’lık oyla geride bırakan Japonya’nın başkenti 2020’de organizasyona ev sahipliği yapacak.

FRANSA - FRANCE 24: Tokyo ikinci kez Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak için seçildi. Tokyo finalde İstanbul’la baş başa kalırken IOC kararını Tokyo’dan yana verdi. Madrid ise oylamanın ilk bölümünde elendi.

KATAR - AL JAZEERA: Japonya’nın başkenti rakipleri Madird ve İstanbul’u geride bırakmayı başardı ve 2020 Olimpiyat Oyunları2nı düzenleme şansını yakaladı.

ARJANTİN - BUENOS AİRES HERALD: Buenos Aires, mükemmel bir ev sahipliği düzenledi. IOC heyeti Olimpiyat Oyunları’nı İstanbul ve Madrid’İn yerine Tokyo’ya verdi.
LA GACETA: Tokyo 2020 Oyunları’nı düzenleme hakkını 2. kez kazandı. İstanbul ve Madrid’in güçleri Tokyo’yu geride bırakmaya yetmedi.

Vehaber Menu