Öğrencilere 'PKK propagandası yapan öğretmenleriniz var mı' sorusu!

Siirt Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine, PKK ile ilgili soruların yer aldığı kağıtlar dağıtıldı.
Öğrencilere 'PKK propagandası yapan öğretmenleriniz var mı' sorusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Siirt'te bulunan bir lisede, öğrencilere PKK ile ilgili soruların yer aldığı kağıtlar dağıtıldı. DİHA'nın haberine göre, Siirt Sosyal Bilimler Lisesi’nde ise bir sınıfa toplanan 30 öğrenci, öğretmenlerini ve arkadaşlarını ihbar etmeye zorlandı. Dağıtılan kağıtta öğrencilere, “PKK propagandası yapan öğretmeniniz ve arkadaşınız var mı?” gibi birçok soru yöneltildi.

 

Öğrencilere yöneltilen sorular şöyle: “PKK hakkında iyi şeyler söyleyip, PKK propagandası yapan öğretmen ve arkadaşlarınız var mı? PKK’yi anlatan şarkılar dinliyor musunuz ya da dinleyen arkadaşlarınız var mı? Öğretmenleriniz ders işlerken Sur’dan, Cizre’den, Nusaybin’den, Hakkari’den söz ediyor mu? Öğretmenlerinizin PKK’ye sempatisi var mı? Herhangi bir gerekçe ile okulda bayrağın asılmadığı zamanlar oldu mu? Müzik öğretmeniniz size PKK şarkıları söyletiyor mu?”

 

Okul yönetimi de öğrencileri sorguladı

 

Öğrenciler, soruların yazılı olduğu kağıdı okuduktan sonra cevap vermeden sınıftan çıktıklarını söyledi. Öğrenciler, kendilerine sorular soran kişinin özellikle müzik öğretmenleri üzerinde durduğunu belirtirken, okul yönetiminin ise, kadının okuldan ayrılmasının ardından öğrencileri tekrar sorguladığı kaydedildi. Okul yöneticileri, kadının kendilerine neler sorduklarını ve ne cevaplar verdiklerini öğrencilerden öğrenmeye çalıştığı ifade edildi.