Bir milyon İstanbullu bomba korkusundan toplu taşıma kullanmıyor!

Bombalı saldırı korkusu toplu taşıma kullanımını etkiledi.
Bir milyon İstanbullu bomba korkusundan toplu taşıma kullanmıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara ve İstanbul'daki bombalı saldırıların ardından  toplu taşıma araçlarının kullanılmaması, rakamlara da yansıdı.

 

Habertürk’ten Nagihan Alan’ın haberine göre, Ankara’daki saldırı öncesinde İstanbul’da toplu taşıma kullanan günlük yolcu sayısı 5.6 milyon iken, patlamanın ardından 3.9 milyona düştü. Bu rakam birkaç gün içinde yükselse de İstanbul’daki patlamayla 2.3 milyona kadar geriledi.

 

Bir milyon yolcu kayıp

 

Patlama sonrası yaşanan ilk şokun atlatılmasıyla toplu taşımada yolcu sayısı artsa da rakamlar hala 13 Mart’taki Ankara saldırısı öncesinden daha düşük. 13 Mart öncesi yolcu sayısı 5.6 milyon olarak kaydedilirken, 26 Mart verilerine bakıldığındaysa toplu taşıma kullananların sayısının 4.9 milyona gerilediği görülüyor. Rakamlar, günlük yaklaşık bir milyon yolcu kaybı olduğuna işaret ediyor.

 

Metroda büyük düşüş

 

Verilere göre bir milyon 127 bin yolcu, İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısının yaşandığı gün İETT araçlarını kullandı. Patlamanın ardındansa yolcu sayısı 612 bine düştü. Yani İETT yolcu oranında neredeyse iki kat düşüş yaşandı.

 

Toplu taşımadaki düşüşten en fazla etkilenen diğer ulaşım aracı metro oldu. Öyle ki metro kullanan yolcu sayısı patlama öncesi bir milyonken patlamanın ardından 593 bine geriledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü