Papa göçmenlere destek için Midilli'ye gidiyor!

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Papa’nın 15 Nisan’da Midilli’ye giderek göçmenlerle bir araya gelmesi bekleniyor.
Papa göçmenlere destek için Midilli'ye gidiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco’nun göçmenlere destek olmak amacıyla, göç krizinin sembollerinden biri haline gelen Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeyi planladığı belirtildi.

Papa’ya bu ziyaretinde İstanbul Patriği Bartholomeos ile Atina Başpiskoposu II.Ieronimos eşlik edecek. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakan Alexis Tsipras’ın da Midilli’ye giderek dini liderlerle bir araya gelmesi bekleniyor. Yunan Ortodoks Kilisesi ve hükümet kaynakları tarafından haber doğrulanırken, Vatikan sözcüsü ziyaret için temasların sürdüğünü, kesinleşmiş bir tarih olmadığını söyledi.

‘AVRUPA GÖÇMELNERE KUCAK AÇMALI’

Katolik yayın organı Avvenire, Papa’nın Midilli ziyaretinin “mülteci ve göçmenlere yakınlığını ve desteğini” gösterme amacı taşıdığını belirtti. Vatikan haberleri veren Vatican Insider sitesi ise Papa’nın tüm ülkelere göçmenlere kucak açma çağrısı yaptığını hatırlattı ve Avrupa’ya “Göçmenleri durdurmak için duvarlar ve çitler yükselten Avrupa, vicdanını temizlemek için Erdoğan’a gerekli ücreti ödeyerek onları Türkiye’ye gönderiyor” eleştirisinde bulundu.

Göçmenlerin yaşadığı drama sıklıkla değinen ve Avrupa ülkelerine göçmenlere kucak açması çağrısında bulunan Papa Francesco, Katolik kurumlarından da mülteci aileleri ağırlamalarını istemişti. Papa Francesco, papa seçilmesinin ardından ilk resmi ziyaretini de Temmuz 2013’te, deniz yoluyla Avrupa’ya gelen mültecilerin ilk duraklarından olan İtalya’nın Lampedusa adasına yapmıştı.

Papa, Lampedusa’da bir stadyumda göçmenlerin de katılımıyla ayin düzenlemiş, “Tanrı bizi göçmenlere nasıl davrandığımıza bakarak yargılayacak” mesajı vermişti.

BBC


 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü