Leman'dan Erdoğan'a yanıt: Bizim derdimiz mahalle muhtarıyla değil!

Leman Dergisi, Tayyip Erdoğan ile bir muhtarın yanak yanağa olduğu bir karikatürü ‘muhtarları küçümsemek’ ve ‘konsolosçuluk’ ile suçlayan Erdoğan’a yanıt verdi.
Leman'dan Erdoğan'a yanıt: Bizim derdimiz mahalle muhtarıyla değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Can Dündar ve Erdem Gül’ün davası için adliyeye gelen ve fotoğraf çektiren konsoloslara ''Siz kimsiniz ya. Bir de adliyede yanak yanağa fotoğraf çektirmişler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını kapağında mizahlaştıran Leman Dergisi’ne tepki gösterdi. Erdoğan'ın ''Güya bir mizah dergisi, benim muhtarımızla yanak yanağa resim çektirdiğimi gösteren bir karikatürü kapak yaparak kendi aklınca, ‘Biz konsoloslarla fotoğraf çektiririz, sen ise ancak muhtarlarla fotoğraf çektirirsin’ demeye getiriyor. Ben de bunu söylüyorum. Benim yanım milletimin yanıdır. Siz kimin yanındasınız? Dün Aşık Veysel’i Ankara’ya sokmayan kafayla, muhtarımla benim resmimi milleti aşağılamak için kapağa basan kafa aynı kafadır. Bunların demokratlığı milletsiz bir demokratlıktır. ‘Şu millet olmasa, Türkiye’yi ne güzel idare ederiz’ diyorlar'' sözlerine Leman Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün'den cevap geldi.  

 

Zete'nin haberine göre, Akgün, ''Komik olan muhtarların varlığı değil ki; komik olan Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak muhtarları ayağına çağırıp, onlar üzerinden BM’ye, İklim Zirvesi’ne, vs. posta koymasıdır. Yani bu durumun kendisi komik. Mesela Birleşmiş Milletler dünyadaki tüm ilçe belediyelerinin başkan yardımcılarını toplayıp, insansız hava araçları lobisinden falan bahsetseydi, bu tabloya ancak denk düşerdi. Kendisinin halkçı, bizim elit olmamız komik olmuş. Yahu bin küsur odalı sarayda oturup, muhtarları ayağına çağıran biz değiliz ki. Biz muhtara ikametgah almak için gidip çay höpürdetiyoruz burada. Biz diyoruz ki, dünyaya posta koymak için muhtarlarımızı yorma, biz burada ikametgah ilmühaberi için sırada bekliyoruz, kuyruk uzuyor sonra.'' ifadelerine yer verdi.