Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırrı çözüldü!

Su yüzeyinden dağılan gazlar havaya katılır ve atmosferden daha az yoğunluğa sahip olduklarından uçaklar hem yeterli sürtünmeye sahip olamazlar hem de...
Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırrı çözüldü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Özellikle deniz ticareti açısından önemli bir nokta olan ve tarihte birçok mitlere de konu olmuş olan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin sırlarıyla ilgili çok önemli adımlar atıldı.

Atlantik okyanusunda bir üçgen şeklindeki Bermuda Şeytan Üçgeni gemilerin ve uçakların kaybolduğu bir nokta olarak biliniyor. Bu bölgede bugüne kadar yaklaşık 1000 uçak, gemi ve insan kayboldu.

Fakat dikkatleri çeken asıl olay 1945 yılında yaşandı. 5 savaş uçağı Florida’dan havalanıp ve telsizden "Nerede olduğumuzu bilmiyoruz, sanırız kaybolduk" diye mesaj yolladılar. Florida hava üssünden acil olarak çıkan yardım ekibi bir daha asla uçakları bulamadı. Uçakları aramaya giden yardım ekibinden bir uçak içinde 13 asker de kaybolunca dünya gözünü buraya çevirdi.

Bu olaydan sonra Bermuda Şeytan Üçgeni'ne giren bazı gemiler mürettebatsız bulundu, bazen de hiç bulunamadı!

Bu bilinmez olaylar nedeniyle bu zamana kadar pek çok teori üretildİ. Uçakları, gemileri uzaylıların kaçırdığı başlıca teori olarak kaldı.

Webtekno’da bulunan habere göre Bermuda Adası,Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Florida eyaletinin ikinci büyük kenti olan Miami ve Porto Riko arasında uzanan bu üçgen, o alanda bulunan neredeyse tüm gemileri batırmasıyla ünlenmiş olan destansı ve gizemli bir bölge olarak kabul edilmekte. Denizcilerin asırlar boyunca  bu bölgeden uzak durmasına yol açan bu bölge, gelişen teknoloji ile araştırılmaya başlandı.

Bu ünlü bölgede bazı çalışmalar yapan Arktik Üniversitesi’nde görevli olan Norveçli araştırmacılar önceden açıklanmış bilgilerde olduğu gibi okyanus tabanında büyük bir gaz sızıntısı olduğunu keşfetmeyi başardılar. Metan gazının yayıldığını keşfettiklerini belirten araştırmacılar, sürekli olarak yükselen bu gazın suyun kaldırma kuvvetine etki ederek gemileri batırabildiğini ve hatta üçgenin üzerinden uçan uçakları bile düşürebildiğini söyledi.

Araştırmalarının sadece bir kısmını yayımlayan Norveçli bilim adamları, Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Avrupa Yerbilimleri Birliği’nde araştırmalarının geri kalan bölümünü yayımlayacaklarını duyurdu.

Böylece denizcilik alanında yıllardan beri bir üne sahip olan Bermuda Şeytan Üçgeni’nin neden tehlikeli olduğu net bir şekilde açıklığa kavuşmuş olacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü