Kani Beko: 1 Mayıs'ta Taksimdeyiz!

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un ortak kararını açıklayarak 1 Mayıs’ta başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda olacaklarını söyledi.
Kani Beko: 1 Mayıs'ta Taksimdeyiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin aldıkları ortak kararı İstanbul Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdu.

Toplantıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK eş genel başkanları Lami Özgen ile Şaziye Köse, TTB ikinci başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve DİSK yöneticileri katıldı.

Toplantıda emek örgütleri adına basın açıklamasını Kani Beko yaptı.

“Emek, barış, demokrasi için sömürüye yoksulluğa ve faşizme karşı birlikte mücadele ve dayanışma zamanı” diyen Beko, dört emek meslek örgütü olarak 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda olacaklarını belirtti.

Beko, hükümetin Anayasa’yı ihlal ederek 3 yıldır işçilere ve İstanbul halkına 1 Mayıs’ı zehir ettiğini söyledi.

Taksim’i yasaklamak için hiçbir hukuki gerekçesi olmayan hükümetten ve idareden beklentilerinin, 1 Mayıs’ın coşkuyla kutlanabilmesi için Taksim meydanını hazırlaması olduğunu söyledi.

Beko, “Bizim amacımız 2016 1 Mayıs’ını başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında özgürce ve kardeşçe kutlamaktır. Türkiye’nin ihtiyacı 1 Mayıs’ın birlik mücadele ve dayanışma ruhudur. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz.” diye konuştu.