Türk müteahhitler Kuveyt'i kaybetti!

17-18 Eylül 2013’te Türk ve Dubaili firmanın düzenleyeceği Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi ertelendi.
Türk müteahhitler Kuveyt'i kaybetti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Kuveyt hükümeti, Türk firmalarının geçtiğimiz yıllarda verdiği vaatleri yerine getirmemesi nedeniyle katılımcı şirketleri denetleme kararı aldı. Hükümet, kara listedeki müteahhitlerin fuara girmesini engelleyecek.

TÜRK Inrema şirketi ile Dubai merkezli AYN Group’un 17-18 Eylül 2013’te Kuveyt’te gerçekleştirmesi beklenen gayrimenkul fuarı ileri bir tarihe ertelendi. Kuveyt hükümeti, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen fuara katılan Türk şirketlerin konutzedeler yarattığı iddiasıyla katılımcı şirketleri incelemeye aldı. Fuara katılmak isteyen şirketlerden istenecek belgelerle yeterlilik ve güvenirlilikleri sorgulanacak.

Türkiye imajı zarar gördü

Fuara katılmayı planlayan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2009-2011 yılları arasında yapılan fuarlarda gerçekleştirilen satışların Türkiye imajına zarar verdiğini söyledi. Kuveytli halkın ödeme yapmasına rağmen konutlarını belirlenen tarihte alamadıklarını söyleyen Demir, ”3-5 firma işi bu duruma getirdi. Biz Kuvetli halka ayda 10 konut satarken bu oran 1’e düştü. Türk inşaat sektörü olarak artık Kuveyt’i kaybettik” dedi. Demir, kimi firmaların konutları teslim etmezken, bazı firmaların da şehrin dışındaki projeleri merkezde diye sattıklarını dile getirdi.

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANDI

Fuara katılmak için hazırlık yapan firmalardan Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Türkiye’de iflas erteleme talebinde bulunan şirketler ve bunların yarattıkları mağduriyetlerin yurtdışına da yansıdığını söyledi.