Çocuklara çıplak fotoğrafları yanlışlıkla göstermiş!

'Çocuklara fotoğrafları istediği şekil ve pozu seçmeleri için bu çıplak fotoğrafları gösterdim'
Çocuklara çıplak fotoğrafları yanlışlıkla göstermiş!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğrafçı Münir Yıllar üç çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanıyor. JİNHA'nın haberine göre, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 13 yaşlarındaki Ş.K., M.E. ve A.A'ya cinsel saldırıda bulunan 53 yaşındaki Münir Yıllar, mağdur yakınlarının şikayeti üzerine 21 Mayıs 2015 yılında gözaltına alınarak, tutuklanmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çocukların Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk İzleme Merkezi tarafından alınan beyanlarında kendilerine yönelik cinsel eylemleri açıkça izah ettikleri ve sanığın ise çocuklara cinsel amaçlı dokunmadığı yönünde ifade verdiği belirtti. Savcılık yapılan değerlendirmelerde dosyada bulunan mağdure beyanı ve tüm soruşturma evrakı kapsamında şüphelilerin üzerine atılı suçu işledikleri tüm soruşturma evrakında anlaşıldığına yer verdi. İddianamede sanık hakkında "Çocuğun basit cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarından 3'er defa ceza alması istendi. Ayrıca, suçun Ağır Ceza Mahkemesinin görevine giren suçlardan olduğu ifade edilerek, şüphelinin yukarıda bulunan sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep edildi.

 

Sanık ifadesinde fotoğrafçı olduğu için kişilerin duruşunun en iyi şekilde olması amacıyla kişilere çoğu zaman dokunduğunu belirterek, çocuklara yönelik gerçekleşmiş olduğu istismarı meşru hale getirmeye çalıştığı görüldü. Arşivlerinde çıplak kadın fotoğraflarını bulundurması ve bu fotoğrafları çocuklara göstermesinin nedeni sorulduğunda ise, "Ben müşterilerim nasıl isterse o yönde fotoğraf çekiyorum, işim gereği de arşivimde saklıyorum. Çocuklara da fotoğrafları istediği şekil ve pozu seçmeleri için bu çıplak fotoğrafları gösterdim. Ayrıca bazen müşteriler fotoğraflarını flaş bellek ile getirir ve bazen bu fotoğraflar bilgisayarımda kayıtlı kalır. Bu nedenle çıplak fotoğrafları çocuklara yanlışlıkla göstermiş de olabilirim" sözleriyle kendisini aklamaya çalıştı. 


'Stüdyonun arka kısmında yerde kan izleri vardı' 

 

Çocuklardan M.A. görülen 3'üncü duruşmada, fotoğraf çekmek üzere sanık Münir Yıllar'ın işyerine gittiklerini ve burada cinsel saldırıya uğradıklarını dile getirerek, "Münir Yıllar geçen yıl arkadaşım M.E'yi onun yanına getirmemi istedi. M.E. ile Ş.K. stüdyoya gitmişler ve Münir Yıllar onlara porno görüntüsü göstermiş. M.E. ve Ş.K. stüdyonun arka bölümüne gittiklerinde yerde kan gördüklerini bana söylediler. Bir gün de bize erkek arkadaşımızın olup olmadığını sordu bizde yok dedik. Sonra bize 'her gün yanıma gelirseniz size 5 ya da 10 TL veririm' dedi. Sanığın bizi dükkânına çağırması cinsel amaçlıydı. Sözlerinden çok net anlaşılıyordu" dedi. Alınan ifadelerin ardından mahkeme heyeti çocukların beden ve ruh sağlıklarının incelenmesi için hastaneden rapor alınmasını isterken, sanığın da tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Davanın 4'üncü duruşması 10 Mayıs'ta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü