Amanos’ta böcek toplayan turiste 40 bin lira ceza!

Amanos Dağları'nda böcekleri toplayarak öldüren Çek Cumhuriyeti vatandaşına 40 bin lira para cezası verildi.
Amanos’ta böcek toplayan turiste 40 bin lira ceza!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Amanos Dağları, Zorkun yaylası mevkisinde bir kişinin bitkilerin fotoğrafını çekerek inceleme yaptığını gören vatandaşlar, 156 Jandarma ihbar hattını arayarak bilgi verdi.

Jandarma ekipleri, Çek Cumhuriyeti uyruklu olduğu belirlenen T. T.'nin (38) sırt çantasında yaptığı aramada, çanta içerisinde böcekleri saklamada kullandığı kimyasal madde emdirilmiş talaş benzeri maddeler ve plastik kutular ile fotoğraf makinesinde farklı türde böcek resimleri buldu.

Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürlüğü teknik elemanları ile irtibata geçen jandarma ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden alınması gerekli araştırma izninin olup olmadığını kayıtlardan araştırarak Çek Cumhuriyeti vatandaşının araştırma izninin bulunmadığını tespit etti.

Çek vatandaşının, kaldığı otel odasında yapılan arama neticesinde, bir sırt çantası içerisinde plastik bir kap içerisinde pamuk parçalarının arasına gizlenmiş 69 adet çeşitli türlerde ölü böceğin olduğu tespit edildi. Bulunan böcekler ile böcekleri toplamada kullanılan tüm materyale el konuldu.

2872 sayılı Çevre Kanunu maddesinin ihlali nedeni ile idari yaptırım kararı gereğince 40 bin 913 lira idari para cezası verilen Çek Cumhuriyeti vatandaşının ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Vehaber Menu