'Çocukların cenazesi buzdolabında beklerken, Anneler Günü'nü kutlayamayız'

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.
'Çocukların cenazesi buzdolabında beklerken, Anneler Günü'nü kutlayamayız'
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Her hafta Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, “Buzdolabında çocuğunun cenazesini bekleten kadının yüreği burukken, biz yıllardır olduğu gibi yine Anneler Günü’nü kutlamayacağız" dedi.

 

Evrensel'de yer alan habere göre, gözaltında kaybedilenlerden Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya “Bize maalesef Anneler Günü yok. Bizim annelerimizin gözü hep yaşlı, bu dünyadan göçüp giderken de gözü açık gittiler. Biz canlarımızın kemiklerini istiyoruz. Bunu isterken devlet daha çok katliam yapıyor. Kayıplarımız daha fazla oluyor. Biz ne bu dünyada ne öbür dünyada yakanızı bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun da, “Binlerce Kürt halkının evlatları vahşet bodrumlarında, asit kuyularında, işkencelerle kaybedildiler, katledildiler. Bu katliamlara imza atanlar meydanlara çıkıp bizim Anneler Günümüzü kutluyor” dedi.

 

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, “Bu çatışmada, bu savaşta eşlerini, çocuklarını yitirmiş tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Helallik isteyenler bu meydanlardan helallik almadan, helal olmazlar” şeklinde konuştu.

 

Ülkedeki hukuksuzluklara rağmen, adaletsizliğe rağmen bir araya geldiklerini söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yıllardır olduğu gibi yarın da Anneler Günü’nü kutlamayacağız. Bölgede bu kadar kan akarken, çocuklarımız katledilirken bizim Anneler Günü’nü kutlamamız ne kadar doğru olabilir? Hacı Birlik’in yerlerde sürüklenen cenazesine şahitlik eden bir annenin gözünde yaş olduğu sürece biz Anneler Günü’nü kutlayamayız. Buzdolabında çocuğunun cenazesini bekleten annenin yüreği burukken biz Anneler Günü’nü kutlayamayız. Çocuklarının kemiklerini bulan annelerin şanslı olduğu bir ülkede yaşayan anneler olarak ne yazık ki biz Anneler Günü’nü kutlayamayız.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü