Güneş battıktan sonra bitkisel hayata giriyorlar!

Pakistan'da iki kardeş, güneş battıktan sonra derin uykuya dalıyor.
Güneş battıktan sonra bitkisel hayata giriyorlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Pakistan'da benzeri görülmemiş bir olay yaşanıyor. AA'nın haberine göre, Başkent İslamabad'daki bir hastanede yatan Abdul Reşid (9) ve Suhayb  Ahmed (13) isimli kardeşlerin hastalığının nedeni de çaresi de bulunamıyor.

 

Güneş doğduğunda, hayatlarına normal şekilde devam eden kardeşler,  güneşin batmasıyla beraber adeta "bitkisel hayata" giriyor, ne hareket edebiliyor  ne de konuşabiliyor.

 

Çocukların babası Muhammed Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın kararmaya başlamasının ardından çocukların gözlerinin kapandığını belirterek, "Evlatlarım gün batımıyla beraber tüm duyularını yitiriyor.  Sonrasında ne açlık ne de susuzluk hissediyorlar. Beyin faaliyetleri duruyor.  Doğal ihtiyaçlarını gidermek için tuvalete bile gitmiyorlar. Adeta güneş batınca  bataryaları kapanıyor" ifadelerini kullandı.

 

Hastane yetkilisi ise hastalığın dünyada çok nadir görüldüğünü ifade  ederek, "Hatta daha bu hastalığın ismi bile yok" dedi.

 

Yetkili, çocukların karanlığa değil güneşin doğup batmasına göre aktivitelerini sürdürdüklerini dile getirdi.

 

Halk tarafından "güneş çocuklar" olarak adlandırılan iki kardeşin  hastalığının nedenini ve tedavi yollarını bulmak için 13 doktor ve 32 tıp uzmanı çaba harcıyor.

 

Çocukların kan örnekleri ayrıntılı inceleme için yurt dışına  gönderildi.

Vehaber Menu