Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyiz!

BDP'den andımız ile ilgili sert açıklama.
Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyiz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
BDP Gençlik Meclisi, “Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu” eylemini desteklediklerini bildirirken, “Anadilde eğitimin yaşama geçirilmesi ve ırkçı-faşist içerikli andımız marşının tamamen kaldırılması temel hedefimiz olacaktır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BDP Gençlik Meclisi yaptığı açıklamada, yarın başlayacak yeni eğitim öğretim dönemine dikkat çekilerek, “Bu yıl da halklarımız anadilde eğitim hakları olmadan, geçen yüzyıldan kalan ırkçı bir antla eğitim öğretim yılına başlayacaklar” ifadeleri kullanıldı.

“Bugün artık tüm halkların kendi dil ve kültürlerini geliştirme, yaşamın tüm alanlarına yayma ve yaşatma zamanıdır” denilen açıklamada, şöyle devam edildi:
“Bunca yıllık mücadelemizden sonra anadilde eğitim hakkımızı tartışma konusu yaptırmayacağız. Bu saatten sonra ‘Anadilde eğitim olmaz’ sözlerinin bir hükmü kalmamıştır. Anadilde eğitim ısrarımızı daha da yükselteceğiz. Bu eksende; gençlik olarak başlattığımız sömürgeciliği yaşama ve yaşatma hamlesi çerçevesinde asimilasyon politikasına karşı geliştirdiğimiz eylemlerimizi daha da gündemleştirip bu uygulamaları yıkacağız. Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam ancak bu uygulamaları aşmakla gerçekleşecektir. Sömürgeci uygulamalar sürdükçe yeni ve özgür bir yaşamın inşası mümkün olamaz.

Diğer yandan bu uygulamalarda ısrar, geliştirilen çatışmasızlık ve çözüm sürecini de sonuçsuz bırakacaktır. Oyalamadan vazgeçildiği, stratejik çözüm seçeneklerinin devreye konulduğu bir aşamaya hızlı bir şekilde geçilmelidir. Anadilde eğitim, kültürünü özgürce yaşayabilme ve kendini yönetebilme hakları önündeki engeller kaldırılmalıdır.”

“VARLIĞIMIZI TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN ETMEYECEĞİZ”

BDP açıklamasında, “Anadilde Eğitim İçin Bir Haftalık Okul Boykotu” eylemini desteklediklerini ve aktif bir şekilde katılacaklarını belirtirken “Tüm gençlik meclislerimizin bu konunun önemine denk bir katılım ve çalışmayla yaklaşacağını vurguluyoruz. Ayrıca tüm yurtsever, sosyalist, devrimci, demokrat gençliğin; üniversite, lise ve mahallelerde, özcesi bulundukları her alanda bu boykot eylemine aktif bir şekilde katılması gerektiğine inanıyor ve bekliyoruz. Anadilde eğitimin yaşama geçirilmesi ve ırkçı-faşist içerikli andımız marşının tamamen kaldırılması temel hedefimiz olacaktır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Anka
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü