Haliç Üniversitesi’ne kayyum atandı!

YÖK denetimlerinde kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı belirtilen Haliç Üniversitesi'ne kayyum atandı.
Haliç Üniversitesi’ne kayyum atandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

YÖK tarafından, denetimler sonucunda "kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı"tespit edilen İstanbul'daki Haliç Üniversitesi’nin geçici tedbir olarak faaliyet izninin durdurulmasına karar verildi. Kararla, Haliç Üniversitesi’nin yönetimi, "garantör üniversite"konumundaki İstanbul Üniversitesi’ne geçici olarak devredilecek.

YÖK’ün kararına tepki gösteren Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu ise, “Bu ülkede zülme ve adaletsizliğe boyun eğmemek İslamı'ın emridir ve biz buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Haliç Üniversitesinin girişimiyle çıkarılan Yeni Yüzyıl gazetesinin yayın hayatın devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu aynı zaman gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyordu.

YENİ MÜTEVELLİ HEYETİ BELİRLENECEK

Kararla, Haliç Üniversitesinin yönetimi, garantör üniversite konumundaki, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesine geçici olarak devredilecek. Buna göre, Haliç Üniversitesinin yeni mütevelli heyeti belirleninceye kadar heyetin görevlerini, İstanbul Üniversitesinin yönetim kurulu yürütecek.

Bu sürecin ardından Haliç Üniversitesindeki öğretim faaliyetleri yeni mütevelli heyetiyle devam edecek. YÖK Denetleme Kurulunca, üniversitede yeni heyet tarafından yürütülecek öğretim faaliyetleri tekrar değerlendirilecek ve bunun sonucunda üniversitenin eski statüsüne kavuşmasına karar verilebilecek.

YÖK yetkilileri, Haliç Üniversitesinin öğrencilerinin herhangi mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edebileceğini belirtti.

Vehaber Menu