Sarıgül için hırsız diyen CHP'liler..!

BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP'yi çok sert bir dille eleştirdi.
Sarıgül için hırsız diyen CHP'liler..!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-20 17:59:13    

Ana muhalefet partisinin ittifak senaryoları karşısındaki tavrını da yerden yere vuran Önder, Sarıgül’le ilgili de ağır eleştirilerde bulundu.

Önder, ’Şu soruya bir karşılıkları yok; E kardeşim siz bu adamı bariz hırsızlığı var diye partinizden attınız, şimdi de 'Umudumuz Sarıgül' diyorsunuz, peki utanmayacak mısınız?’ dedi.

CHP, İP, MHP İTTİFAKINA NE DİYORSUNUZ?

CHP, İP, MHP ittifakı dillendiriliyor. Ege’de bu yakınlaşmaların başladığını biliyoruz. Gerçi Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün bunu reddetti.

Kılıçdaroğlu reddetti ama partisinin sözcüsü neredeyse kalp krizi geçirecek! Haluk Koç 'bu bizim partimizin düşüncesi değildir ama kişisel olarak ben elbette ki böyle bir ittifakın olmasını arzu ederim' dedi. İlk 'MHP ile ittifak yapacaklar' sözü çıktığında İP yoktu içinde. Salt MHP vardı.

MÜNASİP YERİNE TEKME

Eğer orası ciddi bir siyasi parti olsa ya ertesi gün bu ittifak meselesini görüşmeleri gerekirdi ya da Haluk Koç’a bir tekme atmaları gerekirdi zarifçe, münasip bir yerine! Bir pejmürdeliktir orada yaşanan. Fakat buna üzüldüğümü söyleyemem. Çünkü darmadağın olacaklar bu seçimde. Adaysız kalabilirler!

CHP’NİN ANKETLERİNDE BEN ÇIKIYORU

'CHP’nin yaptırdığı anketlerde ben çıkıyorum' lafını ben söyledim. Bu tamamen benim sorumluluğum ve hatam. 'İstanbul için kimi görmek istersiniz' denildiğinde çok şaşırdılar CHP’liler. Başka bir partiden isim önerileceğini düşünmüyorlar. Bunu bize bizzat CHP’li vekiller aktardılar. CHP’ye çok net bir cevap verdim hem Gürsel Tekin üzerinden, hem Mustafa Sarıgül üzerinden. Gürsel Tekin, 500 bin Kürt oyunu alacağını söylemişti. Yanıtımda Gürsel Tekin’in şahsını kastediyor değildim, 'siz bir siyasal çizgi olarak bu halkın evladına terörist, liderine hain derseniz, dilini tanımazsanız, vatandaşlıkta Türklüğe fit ol derseniz, bu halk size verse verse bir mezura verir, onunla da boyunuzun ölçüsünü alırsınız' dedim!

SARIGÜL İÇİN BEKLİYORUM

Sarıgül konusunda da CHP kendini tamamen inkar etme noktasında. Bekliyorum, ne yapacaklar? Şu soruya bir karşılıkları yok; E kardeşim siz bu adamı bariz hırsızlığı var diye partinizden attınız, şimdi de 'Umudumuz Sarıgül' diyorsunuz, peki utanmayacak mısınız? Sen bu kadar derbeder bir halle mi bu kente yeni bir umut olacaksın? Kendi siyasal yapısından bir tane belediye başkan adayı çıkaramayanlar dönüp bize 'durun, oyumuzu bölmeyin' mi diyecekler? Dolayısıyla hükümet yanlısı değerlendirmeler de CHP menşeili değerlendirmeler de bizim derdimiz değil, gündemimiz de değil.

Evrensel

Vehaber Menu