Sri Lanka'da sel!

Sri Lanka'da üç gündür devam eden yağışlar sel ve heyelana neden oldu.
Sri Lanka'da sel!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Sri Lanka’yı son 3 gündür şidetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlar tehdit ediyor. Ülkedeki 196 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı, 350 bin kişinin ise sel ve toprak kaymalarından olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Açıklamada ülkenin bazı bölgelerinde meydana gelen toprak kayması ve bunun bağlı olarak kopan elektrik kabloları nedeniyle vatandaşların çarpıldığı ve 21 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Tehlikeli bölgelerdeki vatandaşların tahliye işlemlerine devam edildiği kaydedildi.

Ada ülkesinde Cumartesi akşamından itibaren etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle birçok bölgede su seviyesinin tehlikeli boyutlarda yükseldiğine dikkat çekildi. Birçok vatandaşın sel sularının kapladığı yerleşim alanlarında mahsur kaldığı, ordunun ise arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği duyuruldu.
Adadaki 9 bölgede sel ve heyelana karşı halka uyarı yapıldı. Yetkililer ayrıca, alçak basınç alanının ülkeyi terk ettiği; ancak ülkenin güneybatı kesimlerinde önümüzdeki günlerde şiddetli rüzgarların olabileceği hakkında uyarıda bulundu.

Vehaber Menu