Erdoğan: Pazar akşamı yeni başbakanı görevlendireceğim!

'Pazar akşamı da artık, partimizin diyeceğim, çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başkanı belli olacaktır. Ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip süratle kabinesini oluşturma im
Erdoğan: Pazar akşamı yeni başbakanı görevlendireceğim!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen programda gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AKP Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Görünen o ki bu olağanüstü genel kurula temayül tek adayla gitme istikametinde. O da yüzde 81-82 oranında bir bütünleşmeyi gösteriyor. Böylece pazar günü yapılacak kongreyle de genel kurul, tüm delegeler, artık oradaki adayla ilgili kararını verecektir ve pazar akşamı da artık, partimizin diyeceğim, çünkü kurucu genel başkanı olduğum için bunu söyleyebiliyorum, genel başkanı belli olacaktır. Bunun yanında da tabii aynı şekilde bundan sonraki sürece yönelik 'Başbakan kim olacak?' sorusunun cevabı da tabii o gün öyle zannediyorum ki Başbakanımız Ahmet Bey istifasını verecektir. İstifayı verdikten sonra, ben de geciktirmeyi düşünmüyorum, hemen o akşam o gece yeni başbakanı görevlendirip, süratle kabinesini oluşturma imkanını verelim istiyorum."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü