Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Gerçek Gündem'e engelleme!

Türkiye'deki okullarda öğretmenlerin ve öğrencilerin kullandığı bilgisayarlarda, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu Gerçek Gündem adlı haber sitesine ulaşılamadığı, sitenin Bakanlık tarafından keyfi şekilde sansürlendiği ortaya çıkt
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Gerçek Gündem'e engelleme!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Oda TV’den sonra muhalif kimliğiyle tanınan Gerçek Gündem haber sitesine de keyfi olarak sansür uyguladığı ortaya çıktı.

Site yönetimine ulaşan şikayetler sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı merkez ve taşra birimleri, okullar, öğretmenler ve öğrencilerin kullandığı bilgisayarlarda gercekgundem.com'a erişimin engellediği belirlendi.

gercekgundem.com’a girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler, "Bu siteye ulaşılamıyor" ekranıyla karşılaşıyor.

Ankara Çankaya ve Yenimahalle ilçelerindeki yolsuzluk iddialarını TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili ve Gerçek Gündem haber sitesinin sahibi Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in yandaş sendika Eğitim Bir-Sen genel merkezinde verdiği "Maarif davamız" başlıklı bir konferansı da gündeme getirmişti.

20 Mayıs 2016 'da Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla birlikte MEB'de Müsteşar yardımcısı ile başlayan atama furyası ilçe milli eğitim müdürlerine kadar yansıdı. TBMM’ye taşınan isimlerden çoğu görevden alındı.

Türkiye'deki okullarda bulunan öğretmenlerin ve öğrencilerin kullandığı bilgisayarlarda gercekgundem.com’a giremediği ortaya çıkınca konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yasağın gerekçesini sordu.

İŞTE O SORULAR

"- www.gercekgundem.com adlı internet sitesine bir erişim yasağı uygulanmış mıdır? Uygulanmışsa bunun gerekçesi nedir?

- www.gercekgundem.com adlı internet sitesine bir erişim yasağı uygulanmış ise bu yasak Anayasa’nın haberleşme hürriyeti kenar başlıklı 22. maddesine aykırı değil midir?

- Böyle bir yasak kararı alınmışsa kim ya da kimler tarafından alınmıştır?

- Siteye yasak getirilmesinin sebebi, ilgili sitenin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı il ve ilçe müdürlüklerindeki yolsuzluk haberleri midir?

- Siteye yasak getirilmesinin sebebi aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili ve sitenin imtiyaz sahibi Barış Yarkadaş’a ait olması mıdır?

- Yapılan sansürün CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın son dönemde Milli Eğitim Bakanlığına yöneltmiş olduğu soru önergeleri nedeniyle getirildiği doğru mudur?

- Aynı sansürün yine yolsuzluk iddialarını gündeme getiren odatv.com’a da uygulandığı doğru mudur?

- Bu şekilde sansür uygulanan site sayısı kaçtır? Hangi sitelerdir?"