İstanbul'dan Romanya'ya kırmızı kart!

14 Eylül Cumartesi günü Romanya Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen hayvan özgürlüğü savunucuları, Romanya'da geçtiğimiz hafta on binlerce köpeğin öldürülmesini öngören yasanın meclisten geçmesini protesto etti.
İstanbul'dan Romanya'ya kırmızı kart!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-01-26 08:35:09    

Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistlerince (BHÖA) düzenlenen protestoya katılan hayvan hakları savunucuları hep bir ağızdan: 'Romanya, öldürme', 'Romanya'da direnen yoldaşlara bin selam', 'Her yer Bükreş her yer direniş', 'Romanya'ya kırmızı kart', 'İnsana hayvan yeryüzüne özgürlük', 'Türcülüğe karşı omuz omuza' diye bağırdı.

Sloganların ardından okunan basın açıklamasında ise Romanya devletine şunlar soruldu: 'İnsanlara saldırdığı, yaraladığı veya öldürdüğü gerekçesiyle sokak hayvanlarını öldürmeyi düşündüğünüz bağlamda, her gün onlarca insanınızın canını alan trafik kazalarına sebebiyet veren motorlu taşıtları da ülkeniz üzerinden yok etmeyi düşünüyor musunuz? Aynı şekilde tecavüz vakalarını engellemek için sokaklarda 'başıboş dolaşan' erkekleri de 'uyutarak' öldürmeye dayalı bir yasa tasarınız olacak mı?' ve 'Tüm vakalara bu mantık yapısıyla yaklaştığınız takdirde size Romanya toprakları üzerinde hiçbir vatandaşınıza zarar gelmeyeceği konusunda güvence veriyoruz.' dendi.

Romanya'yı içinde bulunduğu yanlıştan bir an önce dönmeye ve tarihe soykırımla lanetlenecek bir ülke olarak geçmemek için sokakta yaşayan köpekleri öldürmek yerine onların sorunlarını çözmeye davet eden eylemciler, mavi-sarı-kırmızı renklerle üzerinde 'Romanya' yazan afişe kırmızı boya döktü.

'Öldürmek çözüm değil cinayettir' diyen grup daha sonra oturma eylemine geçti.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü