Orlando saldırısına yanıt olarak öpüşme protestosu!

Yazar Karl Soehnlein Orlando saldırganı Omar Mateen'in babasıyla yapılan bir röportajı okurken özellikle bir bölümden çok etkilenmiş.
Orlando saldırısına yanıt olarak öpüşme protestosu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Mir Seddique Mateen NBC televicyonuna açıklamasında "Miami kenti merkezindeydik ve insanlar müzik çalıyordu. Omar iki erkeğin karısı ve çocuğu önünde öpüştüğünü görünce çok sinirlendi" demişti.

Oğlu Omar, Orlando'da bir eşcinsel kulüpte ateş açarak 49 kişiyi öldürmüş ve ABD tarihinin en çok can kaybı yaşanan silahlı saldırısına imza atmıştı.

Soehnlein BBC'ye açıklamasında "Silahlı saldırganın babasının, oğlunun iki erkeği öpüşürken görmesinden sinirlendiğini söylemesi beni dehşete düşürdü. Bir aşk ifadesinin bu kadar vahşi bir saldırıya yol açtığı fikri beni çok üzdü" dedi.

Soehnlein bunun üzerine hem Facebook hem de Twitter'da şu mesajı paylaştı:

"Bütün dünyadan öpüşen erkek fotoğrafları istiyorum... Aşkla karşı koyun.#ÖpüşenİkiAdam ( #‎TwoMenKissing)".

Soehnlein mesajına fotoğrafçı Jamiu Hello tarafından çekilmiş şu fotoğrafı da ekledi.

Soehnlein "Benim mesajım basit: Homofobik bir kültürde görünür olmak esastır. Bizi insan yapan sevgimizdir. Öpüşmeden korkulmamalı, bu kutlanmalı. Hâlâ pek çok insan erkeklerin öpüşmesinden rahatsız oluyor. Bu hem kendi topluluğuma bir zorluk karşısında birlikte ayakta durma hem de bizden korkan ve nefret edenlere hiçbir yere gitmiyoruz mesajıdır" dedi.

#ÖpüşenİkiAdam etkiketi sosyal medyada kendi görsellerini göderen insanlarla 10 binden fazla kez paylaşıldı.

Etkiketi başlatan Soehnlein bunun ayrıca "Kuzey Carolina'daki tuvalet yasası, Indiana'daki dini özgürlük yasası gibi homofobik yasalara" karşı bir tartışma başlatmasını da umduğunu söyledi.

 

BBC