Fazıl Say'a 10 ay hapis!

Twitter mesajları nedeniyle yargılanan piyanist Fazıl Say'a yeniden yargılamasında 10 ay hapis cezası verildi ve önceki erteleme kararı kaldırıldı.
Fazıl Say'a 10 ay hapis!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Twitter'dan Ömer Hayyam’a ait bir rubaiyi paylaşınca, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası alan ve hükmün açıklanması geri bırakılan Fazıl Say dün yeniden hâkim karşısına çıktı.

KARARA İTİRAZ ETMİŞTİ

“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan Say, avukatı aracılığı nöbetçi mahkemeye başvurarak hükmün açıklanmasının ertelenmesi kararının iptal edilmesini istemişti. Mahkemenin talebi kabul etmesiyle Say’a yeniden yargılama yolu açılmış oldu. Fazıl Say, kararı veren mahkemede yeniden hakim karşısına çıktı, bu kez hakim, Say’a ‘hükmün açıklanmasının ertelenmesi’ yasasını detayları ile anlatıp, ceza verilmesi halinde bu yasanın uygulanmasını isteyip istemediğini sordu.

YENİDEN 10 AY HAPİS

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma sonunda Fazıl Say’a yine 10 ay hapis cezası verildi. Ancak hakim, Say’ın avukatının talebi üzerine daha önce verdiği hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını uygulamadı. Bunun yerine Say’ın sabıkasız oluşunu dikkate alarak hapis cezasının ertelenmesine ve 2 yıl denetim süresi kararı verdi. 2 yıl suç işlemezse dava düşecek.

Bu kararla Yargıtay yolu açılmış oldu. Say, karar için Yargıtay’a itiraz edebilecek.

Hürriyet / Ayşegül Usta

Vehaber Menu