İBB'de skandal! Metrobüste köpek yola fırlatıldı!

İETT'nin kurallarına göre hayvanların toplu taşıma araçlarında taşınması yasal olduğu halde yasalardan haberi olmayan, bilgilendirilmeyen İBB güvenliğinin terörü sürüyor. Güvenlik görevlileri yasaları çiğnemeye devam ediyor.
İBB'de skandal! Metrobüste köpek yola fırlatıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İETT Yolcu Hakları Bildirgesine göre, boyun tasması olan ve kucakta taşınması şartıyla köpekler ve kedilerin araçlarda taşınması yasal olmasına rağmen güvenlik görevlileri yolculara ve hayvanlara saldırarak yasaları çiğnemeye devam ediyor. Güvenlik terörünün sona ermesi için en son imza kampanyası başlatılmıştı.

Ekşi Sözlük'te yumusakca isimli yazarın aktardığı bilgiye göre güvenlik görevlileri köpekle metrobüse binen yolcuya ve köpeğe saldırdı. Köpek ezilmekten son anda kurtarıldı. Yazar yaşananları şu sözlerle anlattı;

İETT şoförleri hayvanların araca binmesinin yasal olduğunu bilmiyor!

17 haziran gunu 17:30 sıralarında ibb avcılar metrobus duragında baslamıs olan rezilliktir.
arkadasımın kuzeni sema'nın basına gelmis bu olayı, eksi sozlukteki aklı basında insanların paylasacagını, yayacagını umarak sema'nın kuzeni tugba'nın izni ve bilgisiyle ve kendi sozleriyle paylasıyorum.

''avcılardan istanbul yönüne giderken olay ibb avcılar durağında oluyor. küçük irk köpegi ile, tasmasi boynunda, şükrübey durağında metrobüse binerken güvenlikler engellemis.
o da, yönetmelik izni dahilinde küçük ırkla tasmasi ile binebilecegini söyleyip binmiş.
adamlar bir sonraki metrobüsle peşinden gitmişler. ibb durağındaki güvenliklere haber vererek metrobüsün önünü kesmişler. "sen inmeden hareket etmeyecek bu otobüs" diye tehdit etmişler. kuzenim inmeyince uc guvenlik gorevlisi ona ve kopegine saldırmıs.
döverek kizi cikarmislar, kopegini de firlatmislar yola, fındık, diger metrobusun altinda kalmaktan zor kurtarilmis. sema baygınlık geçirmiş bir süre.''

arkadaslar, toplu tasıma kullanan ve kopek sahibi olan bir insan olarak metrobus ve vapurlarda kucuk ırkların tasma veya kafesle, buyuklerin ise agızlık ve tasmayla araclara binebildigini bilmeyen, bilse de isine gelmeyen cok gorevliyle karsılastım.
ama acıkcası bir kadını (bu detayı vermemin sebebi guc orantısızlıgı yoksa kadın, erkek, homoseksuel, transeksuel farketmez. siddet siddettir.) darpedip, baska yolcuların da tepki vermesine ragmen bu sekilde davranma cesaretini kendinde bulabilen calısanları ilk kez duydum.

biz ki eksi sozluk olarak nelere vesile olduk, neleri degistirdik. bu konunun da yayılmasını saglarsanız memnun olurum. belki calısanları bilinclendiririz, bu kadar kolay insan dovememelerini saglarız. bu bile buyuk bir gelisme olur.

kısa kesiyorum, hepinize sevgiler.