Midesinden 2 kilo saç çıktı!

Rapunzel sendromu hastalığı nedeniyle saçlarını yiyen 18 yaşındaki kadının midesinden 2 kilo saç çıktı.
Midesinden 2 kilo saç çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan genç kadının midesinden 2 kilo saç çıktı.

DHA'dan Haluk Turgut'un haberine göre Darıca'da yaşayan G.K. midesindeki rahatsızlık nedeniyle Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne geldi. Yapılan kontrol sonucunda G.K.'nın midesindeki kitle tespit edildi. Ameliyata alınan genç kadının midesinden 2 kilo saç çıktı. G.K. tedavisinin ardından dün taburcu oldu.

Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Cengiz Ateş, G.K.'nın 'Rapunzel sendromu' hastalığı nedeniyle saçlarını yediğini belirterek, meslek hayatında ilk kez böyle bir hastanın ameliyatını yaptığını söyledi.

Hastanın saçlarını yediğinin farkında olmadığını belirten Dr. Cengiz Ateş "Yaklaşık 2 saat sürdü ameliyatımız. Ameliyat sonrası hastamızı yaklaşık 1 hafa süreyle serviste takip ettik. Daha sonra normale döndü. Yemeye içmeye başladı. Oldukça mutlu oldu ve keyfi yerine geldi" dedi.

Bu hastaların cerrahi olarak taburcu edildikten sonra, psikiyatrik desteğe ihtiyçları bulunduğunu belirten Dr. Ateş, "Çünkü bu hastalığın temelinde, psikolojik sıkıntılar yatmaktadır. Biz de bu hastamızı psikiyatri kliniğine göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Vehaber Menu