43 gündür kayıp Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı!

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.
43 gündür kayıp Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

27 Mayıs’tan beri kayıp olan Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken, Külter’in gözaltına alınmadığı belirtilmişti.

 

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD)  “Türk devleti, Hurşit Külter’i derhal serbest bırakmalıdır. Hurşit Külter sağ alındı, sağ istiyoruz” dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söyledi.

 

 

Hurşit Külter’in kardeşi Zehra Külter, ağabeyinin akıbeti için başvurdukları tüm devlet kurumlarının “elimizde değil” dediğini belirterek, “Biz, ağabeyimin devletin elinde olduğunu biliyoruz. Onun nerede olduğunu bizden saklıyorlar” diye konuştu.

 

Anne Kerime Külter de yetkililere seslenerek “Oğlumu devlet aldı, biliyoruz bunu. Devlet hiç, ‘elimizde değil’ açıklamaları yapmasın. Onu kaybedenlerden davacıyım. Oğlumu getirsinler bana” dedi.

 

Hurşit Külter için "Hurşit Külter nerede?" başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Aynı zamanda sosyal medyada açılan #HurşitKülter43Gün hastagı da TT listesine girdi. 

Vehaber Menu