Almanya'da 'Sokağa çıkmayın' çağrısı!

Almanya'nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde silah sesleri duyuldu. Alman medyası çok sayıda ölü olduğu bilgisini aktardı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Almanya'da 'Sokağa çıkmayın' çağrısı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Muencher Abendzeitung, Münih’in güneyindeki Olympia Alışveriş Merkezi’nde meydana gelen saldırıda 15’e yakın kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Alman basınında yer alan haberlerde Münih'in Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi. Polisin operasyonu sürüyor.

Polis sözcüsü, saldırganın hâlâ alışveriş merkezinde olabileceğini belirtti.

​ Olay yerinden Periscope bağlantısı gerçekleştiren bir görgü tanığı, alışveriş merkezine giren bir adamın rastgele ateş ettikten sonra olay yerini terk ederek tren istasyonuna doğru gittiğini aktardı.

 “Sokaklardan uzak durun”

 Halkı saldırının yaşandığı bölgeden uzak durmaları konusunda uyaran polis, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sokaklardan uzak durun” dedi.

 “Birden fazla saldırgan olabilir”

 Yaşanan silahlı saldırıyı kontrol altına aldıklarını belirten polis sözcüsü, birden fazla saldırgan bulunduğuna inandıklarını söyledi. Sözcü, saldırıda hayatını kaybedenlerin birden fazla olduğunu doğruladı.

 Karlsplatz bölgesinde ikinci operasyon

Münih’in Karlsplatz bölgesinde silah sesleri duyulduğunu rapor alan polisin bir operasyon daha düzenlediği aktarıldı.

 "Olay yerinden fotoğraf paylaşılmasın"

Münih polisi ayrıca Twitter hesabından alışveriş merkezindeki silah seslerinin sebebinin henüz belirsiz olduğunu, çok sayıda yaralı olduğunu ve gerekli bilgiler elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını yazdı.

Polis ayrıca sosyal medya kullanıcılarına olay yerinden fotoğraf ve video paylaşmaması çağrısında bulundu.

"Görgü tanıkları 3 saldırgan olduğunu söyledi"

Münih polisi, görgü tanıklarının 3 saldırgan gördüğünü söyledi.

"AVM’deki saldırgan kendini vurdu"

Alman dergisi Focus, saldırganın kendini kafasından vurduğunu ifade etti.

Vehaber Menu