'Firari darbeciler ekmek çaldı' ihbarı!

Darbe girişiminin ardından firar eden iki askerin bu sabah Akyaka'daki bir fırından ekmek çaldığı iddia edildi.
'Firari darbeciler ekmek çaldı' ihbarı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Muğla Marmaris’te ayrıldığı otele saldırı düzenleyen askerler, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince ormanlık alana saklandı. DHA'nın haberine göre, ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın ‘cemaat imamı’ olduğu ileri sürülen ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, Pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı.

 

Listeye 2 yüzbaşı eklendi

Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11, ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. Adları sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris’te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı.

 

Fırından gasp

Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, bu sabah Muğla Akyaka’daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarında beklerken, diğeri içeriye girip fırıncıdan beş ekmeği tabanca tehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özel harekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi.