Yeniçağ: Erdoğan, darbe ihbarını eniştesinden değil, Ankara'daki bir siyasetçiden almış!

Takan, AKP içinde başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında 8 milletvekilinin kesin olarak ya istifa ettirileceğini ya da ihraç olacağını öne sürdü.
Yeniçağ: Erdoğan, darbe ihbarını eniştesinden değil, Ankara'daki bir siyasetçiden almış!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darabe girişimine ilişkin ilk ihbarı "Marmaris'te önemli bir siyasetçiden kendisine gelen telefonla birlikte haber aldığını" öne sürdü. Takan'ın, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre, olay şöyle gelişiyor:

"Erdoğan'ı arayan siyasetçi, vakit kaybedilmeden kendisinin direkt olarak Erdoğan ile görüştürülmesini istiyor. Telefon vakit geçirilmeden bağlanıyor. Siyasi lider, Erdoğan'a MİT'teki hareketlilikten bahsediyor. MİT Müsteşarının Genelkurmay Başkanlığı'nda toplantıda olduğunu ifade ediyor. Hakan Fidan'ın niye Genelkurmay'a gittiğini  o andaki elindeki bilgilerle sıralıyor. Bir de ekliyor 'yaverinize dikkat edin...'"

Takan, yine Saray'daki kaynağına dayandırdığı bir başka iddiayı gündeme getirdi. Takan, AKP içinde başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında 8 milletvekilinin kesin olarak ya istifa ettirileceğini ya da ihraç olacağını öne sürdü. Halihazırdaki kabine içinde de "FETÖ"cülerden bahsediyor. Kaynağına erken seçim iddiasını sorduğunu belirten Takan, "Reis 2019'a kadar devam diyor" cevabını aldığını aktardı.