Derbiyi dış basın nasıl gördü?

Uzatma dakikalarda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray maçı, dış basında da yer buldu.
Derbiyi dış basın nasıl gördü?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Marca: Türk taraftarları Beşiktaş-Galatasaray maçında sahayı işgal etti
Maalesef Türk futbolu için alışılmış şeyler... Beşiktaş-Galatasaray maçı, misafir takım 2-1 öndeyken binlerce taraftarın sahayı işgal etmesi üzerine tatil edildi.

Bu görüntü, taraftarların Vandalizmi bir kez daha Türk futboluna zarar verdi. Beşiktaş 2-1 kaybetti. Taraftarlar dakikalar öncesinden sahaya yabancı madde atmaya başlamıştı.

Ancak Melo'nun soyunma odasına giderken formasını çıkararak taraftara göstermesi de olayları ateşledi. Beşiktaşlı taraftarların cevabı gecikmedi ve tribünden atlayarak sahayı savaş alanına çevirdiler.

AFP: Taraftar taşkınlığı derbiyi durdurdu
Ezeli rakipler Galatasaray'la Beşiktaş arasındaki İstanbul derbisindeki kavga, Galatasaraylı orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun uzatmaların ikinci dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atılmasının ardından başladı.

Taraftarlar biber gazı sıkan polise koltuk fırlatarak sahayı işgal edince yarıda kaldı. Taraftarlar ayrıca, Haziran ayında Türkiye'yi sallayan Gezi Parkı protestolarına gönderme yaparak, 'Her yer Taksim, her yer direniş' tezahüratları yaptı.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Gezi Parkı'nın yıkılmasına engel olunması için başlayan, daha sonra ise ülke çapında hükümet karşıtı eylemlere dönüşen gösterilere öncülük etmişti.

BBC: Taraftar sorunu İstanbul derbisini bitirdi


Türk devleri Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi, Olimpiyat Stadı'ndaki taraftarların sahayı işgal etmesinin ardından yarıda kaldı.

Maç, İstanbul'da aylarca süren sivil itaatsizlik eylemlerinin ardından düzenlenen ilk derbiydi.

Hürriyet
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü