Camide torbalara idrar doldurdular!

Bekir Bozdağ, direnişçilere kapısını açan Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Camide torbalara idrar doldurdular!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bozdağ, Samanyolu Haber'de katıldığı canlı yayında Dolmabahçe Camii müezzininin görevine geri dönüp dönemeyeceğine ilişkin soruları cevaplandırdı.

Bozdağ şöyle konuştu:

'Müezzinin içki içilmedi diye açıklaması zaten yok. Gazeteler o başlık altında verdiler. Orada bir cami bugüne kadar olmadık bir şekilde ayakkabılar ile giriliyor orada içki içiliyor, orada afedersiniz torbalara idrar boşaltılıp oralara konuluyor.

Orada görevli olan kişilerin bunlarla ilgili yapması gerekenler var. Bunlar kamu görevlileri, kendi görev yaptığı yerlerle ilgili birtakım işler olduğu zaman yapması gereken mükellefiyetler var.

Müezzin ile ilgili konu soruşturmalar devam ediyor. Görevine ilişkin kısımlar ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Müezzinlerde bir görev sınırlaması yok. Başka yerde görevine devam edebilir, süreç içinde netleşecektir. Konuyla ilgili farklı bir yerde görevlendirilmesi cezalandırılma değil, pek çok imam müezzin bir yerden bir yere görevlendirilebiliyor. Müftü beyin o olayla alakası yok. 5 yıllık görevi süresi yönetmelikte azami görev süresini doldurduğu için rotasyona tabi olduğu için bir başka yere gidecektir' dedi.