Metin Feyzioğlu: Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasıyla yüreğimiz ferahlamıştı!

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Ak Saray'da yaptığı konuşmada darbe girişiminin ardından Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasının ardından yüreğinin ferahladığını söyledi.
Metin Feyzioğlu: Erdoğan'ın canlı yayına çıkmasıyla yüreğimiz ferahlamıştı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Feyzioğlu, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşuyor. 

Feyzioğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

15 Temmuz'da TSK'ya sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi, 79 milyon da vatandaşımızın tek vücut olmasıyla püskürtülmüştür. Zatı alimiz, bu işgal girişiminin püskürtülmesinde çok önemli bir görev yapmıştır. Yaptığımız değerlendirmelerden birinde, taktiksel hedefi Cumhurbaşkanımız demiştik, zaman içinde elde eden veriler bu tespitimizi doğrulamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, o gece muhtemel bir felaketin, iç savaşın eşiğinden dönmüştür. Sizin de isabetle işaret ettiğiniz üzere tehlike geçmemiştir. FETÖ adlı hain örgüt sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya ve bu bölgede yaşanan menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. Türkiye Barolar Birliği, 15 Temmuz gecesi, İstanbul ve Ankara'da çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı açıkça ortaya koyduk. Sizin ve başbakanımızın açıklamalarını televizyonda izlediğimizde bu girişimin püskürtüleceğine inancımız arttı.

ERDOĞAN TOPLANTIYI TERK ETMİŞTİ

10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaptığı uzun ve 'eleştirel' konuşmaya dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermiş ve salonu terk etmişti. Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sormuştu. Bunun üzerine dönemin Başbakanı Erdoğan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' demişti. Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını vermişti. Bu tartışmanın ardından adli yıl açılış töreni yasayla kaldırılmıştı.