Tutuklu asker aileleri: Bize ev vermiyorlar!

20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevliyken tutuklanan 45 rütbeli askerin aileleri, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan tutuklu Yarbay Fatih Helvacıoğlu’nun eşi Özlem Helvacıoğlu, 'Bizler vatan haini değiliz' dedi.
Tutuklu asker aileleri: Bize ev vermiyorlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şanlıurfa'da darbe girişimi soruşturması kapsamında 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevliyken tutuklanan 45 rütbeli askerin aileleri, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan tutuklu Yarbay Fatih Helvacıoğlu’nun eşi Özlem Helvacıoğlu, "Bizler vatan haini değiliz" dedi.

Fethullah Gülen cemaatine yönelik yurt genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında Şanlıurfa'da 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli, aralarında Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan’ın da bulunduğu 45 rütbeli asker gözaltına alınıp mahkemece tutuklandı. 

Tutuklu askerlerin görüşüne gelen aileleri, kendi aralarında bir dayanışma platformu kurarak, darbe süresince yaşadıkları sorunları anlattı. Şanlıurfa’da 15 Temmuz gecesi 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda tek bir askerin dışarı çıkmadığını, tek bir mühimmattın ateşlenmediğini ifade eden tutuklu yarbay Fatih Helvacıoğlu’nun eşi Özlem Helvacıoğlu, şöyle dedi: 

"Benim eşim ömrünü, gençliğini dağlarda geçirdi. En sonunda bizleri vatan haini gibi anılmak, bizleri en çok inciten bir durum oldu. Ordudan ihraç edilmek önemli değil, ama vatan haini gibi gözükmek, böyle yargılanmak onurumuzu ve gururumuzu kırıyor. Daha suçumuz bile beli değil eşlerimiz mahkemeye çıkmadılar. Ama direk bizleri ‘vatan haini’ gibi gösterdiler. Bizler devletimize inanıyoruz, güveniyoruz. Yaşla kuruyu ayıracağız diyorlar, bizim artık içimiz acıyor. Bizleri evlerimizden lojmandan çıkardılar. Ev bulamıyoruz. Kimse bize ev vermiyor. Maaşlarımız kesildi, evler çok pahalı çocuklarımız okula giderken, bazı problemler yaşıyor."

Tutuklu Yüzbaşı Aydın Yiğit’in babası Kazım Yiğit de çocuklarının suçsuzluğuna inandığını savunurak "Bizim evlatlarımızın suçsuzluğuna inanıyoruz. Bunlar vatan haini değildir. İçeride oldukları için bu suçsuzluklarını dile getiremiyorlar" diye konuştu.

Tutuklu binbaşı Ajdan Avcı’nın kızı Beste Avcı de gözyaşları içerisinde Cumhurbaşkanı'na seslenirken şöyle konuştu: "Bizim babalarımız bu vatan için her türlü fedakarlığı yaptı. Bu yaşatılan çok acı ve bizleri çok mağdur etti. Ben başbakan ve cumhurbaşkanına yalvarıyorum. Bizim babalarımızı bizlere geri versinler."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü