Hayvanseverler TÜYAP'ı boykota çağırıyor!

Deri ve Kürk Fuarı'na ev sahipliği yapan TÜYAP son iki senedir cinayet ve katliama ev sahipliği yaptığı için fuar önünde protesto edilmişti.
Hayvanseverler TÜYAP'ı boykota çağırıyor!
2013-01-01 02:33:33   Güncelleme: 2020-05-12 21:14:21    

Bu sene ise kürk için işlenen cinayetlerin, diri diri yüzülen hayvanların temsilcisi olan fuarın 8.si düzenlenecek. Hayvanseverler Facebook'ta  etkinlik oluşturdular.

 

 

Hayvanseverler konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;

Neden kürk fuarını değil de kitap fuarını protesto ediyoruz?

Binlerce metrekarelik alan üzerine kurulmuş TÜYAP Fuar Merkezi kurumsal etikten uzak, sadece para kazanma hırsıyla varoluşunu sürdürürken; TÜYAP denilince kitap fuarı'nın gelmesi olasıdır. Fakat iş bu kadar basit değil... Başta kürk fuarı, avcılık fuarı, kırmızı et fuarı, hayvancılık fuarı olmak üzere canlı ve gezegen sömürüsüne davetiye çıkaran, ekolojik yaşamı harap eden sektörel bir kazanç kapısıdr. Bu kazanç kapısı, kan, gözyaşı ve hayvanların çığlıkları, yaprakların yaktığı ağıtları içerir.

Bizler kürk fuarını boykot edemeyiz çünkü fuarın müşterisi değiliz. Bizler ancak kürk fuarını ancak protesto edebiliriz. Fakat bu TÜYAP'a herhangi bir zarar vermeyeceği için protestonun TÜYAP açısından bir caydırıcılığı olmayacaktır. Fakat bizler TÜYAP’ın düzenlediği kitap fuarının misafirleri ve müşterileriyiz. TÜYAP bizden kazandığı paralarla daha sonra bizlerin sonuna kadar karşı olduğu kürk fuarını düzenliyor. İşte biz de TÜYAP'a maddi yaptırım gücümüzü kullanarak onları bu cinayet ve işkence fuarını yapmama konusunda bir ikazda bulunmak istiyoruz. Şimdi TÜYAP’a bir seçim yapma şansı kalıyor. En çok para kazandığı ve en çok adının duyulduğu saygın KİTAP FUARI mı yoksa tüm gazetelerin köşelerinden lanetler yağan, ve gerçekleştiği hafta insanları göz yaşına boğan GADDAR KÜRK VE DERİ FUARI mı?

Kürke neden karşıyız?

Kürk nasıl üretilir?

Hayvanlar kimi zaman doğal ortamların kapanla yakalanıp kafeslere koyulur kimi zaman ise kürk için doğup kürk için ölüdükleri çiftliklerde ilk ve son nefeslerini verirler. Doğadan koparılan hayvan geride kimi zaman yavrularını, kimi zaman annesini bırakır, kafeslere yüklenir, kürk fabrikasına gider ve orada zenginlerin sırtlarında kürk olmak için geçecek zamanı korku içinde bekler. Beklerken yüzlerce hayvanın çektiği işkenceyi görür ve çığlıklarını duyar. Fakat kaçamaz! Sıra ona gelir... Ensesinden tutup çıkarırlar kafesin içinden, bir çekiçle belini kırarlar ki kürk kolay çıksın! Tüm bunlar olurken o hala canlıdır, sonra onu bir kancaya asarlar, ensesine girer bu kanca ve vücudu komple o kancadadır artık, sonra bir jilet boynundan girer ve başlar kesmeye... Çığlıklarını sıradaki diğerleri duyuyor, o çırpınıyor deli gibi bağırıyor, kan içindeki gözleri hiç olmadığı kadar açık, dehşet beyninin derinliklerinde yankılanıyor! Artık derisi ikiye ayrıldı ve o hala canlı! Sonra derisine asılıyor katil ve çekip çıkarıyor, daha sonra da vücuduna asılıp kafa derisini sıyırıyor! O hala bağırıyor! O hala bağırıyor! Sonra onu derisiz bir halde diğer derisizlerin arasına atıyorlar ve 20 dakika daha dünyanın en büyük acısını çekip ruhunu teslim ediyor. Derisi mi? işte o deri şimdi size kitap fuarını sunan TÜYAP'a gelecek, sizler kitap fuarına giderek finanse ettiniz TÜYAP’ı, TÜYAP ise daha fazla para kazanmak için bu şekilde öldürülmüş milyonlarca hayvanın derisini sunacak. İşte bu yüzden siz kitap fuarına giderseniz aslında dolaylı olarak KÜRK FUARINI DA DESTEKLEMİŞ OLACAKSINIZ! BU YÜZDEN KİTAP FUARINA GİTME! KÜRK FUARINI DESTEKLEME!
 

 

 

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü