TBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya...

'Anayasada laiklik olmamalı' diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ernesto Che Guevara için 'Che bir katil, bir gerilla, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olmamalı' dedi.
TBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Küba'nın efsane ismi Ernesto Che Guevara'yı hedef aldı. İHA'nın haberine göre Rize’de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Che’nin resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyledi ve "Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı" diye konuştu.

Rize Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Rize’nin Fethi adı altında bir kutlama programı gerçekleştirildi. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethine dayandırılarak düzenlenen kutlama programı Rize Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. İlki gerçekleştirilen kutlamaya katılım az olurken, tribünler boş kaldı.

"CHE DENEN EŞKIYA BENİM GENCİMİN YAKASINDA, GÖĞSÜNDE OLAMAZ"

Kahraman, gençlerin Che Guevara sempatisini eleştirdi. Kahraman, “Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" dedi.