Meclis’te Che Guevara gerilimi!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın Che Guevara'ya hakaretleri nedeniyle TBMM'de 'Devrimci Liseliler' grubuyla basın açıklaması yapmak isteyen TBMM Katip Üyesi CHP'li Ali Haydar Hakverdi'ye polisler engel oldu.
Meclis’te Che Guevara gerilimi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevara’ya yönelik “Eşkıya, katil” sözlerine tepki göstermek için CHP’li Katip Üye ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin konuğu olarak Meclis’e gelen Dev-Lisli öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı.

Dev-Lisliler, Hakverdi’nin ziyaretçileri olarak TBMM yerleşkesine girdiler. TBMM Ana Bina’da güvenlik önlemlerini artıran emniyet görevlileri, liseli gençlerin ana binaya girişine izin vermedi. Hakverdi de basın açıklamasını ana binanın Basın Kapısı girişinde yapmak istedi. Bu sırada Hakverdi’nin danışmanında bulunan ve üzerinde Che fotoğrafı bulunan tişörtleri giymek isteyen gençlere polisler engel oldu. Emniyet görevlileri, gençlerin elinden tişörtleri zorla toplarken CHP’li Hakverdi de “Durun, yapmayın arkadaşlar” diyerek engel olmaya çalıştı. Polisler tişörtleri çekiştirerek gençlerin ellerinden alıp topladılar. Hakverdi’nin itirazlarına karşı Emniyet yetkilileri, “Külliyede olmaz, Külliye içinde izin veremeyiz” diyerek gençlere engel oldular. Tişörtleri vermek istemeyen gençler ve Hakverdi ile polis arasında bir süre tartışma yaşandı. Önlem olarak Basın Kapısı’na çağrılan Sivil Savunma ekibinden itfaiyeciler de olaya müdahale ederek gençlerin elinden tişörtleri topladılar.

OĞLUYLA BASIN AÇIKLAMASI

CHP’li Ali Haydar Hakverdi daha sonra üzerinde Che tişörtü bulunan 8 yaşındaki oğlu Bora ile basın toplantısı düzenledi. Konu Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında olduğu için şimdiye kadar Meclis’te görülmeyen uygulamalar yapıldığını belirten Hakverdi, “Biz Che ile büyüdük. Che bizim kahramanımızdır. Benim evladım ilkokul 2’ye gidiyor, onu da bu değerlerle büyütmek istiyorum. İnsana dair, ezinlerlere dair fikri olsun istiyorum. ‘Che Guevara katil’ diyenler önce kendilerine baksınlar. Solcular, Che’yi sevenler haksızlığa karşıdır, tecavüze karşıdır. Bunlar kendi yurtlarında tecavüzcüler ikorudular. Önce bir kendilerine baksınlar, Che’nin adını ağızlarına almasınlar” dedi. Hakverdi, basın açıklamasının ardından polislerden tişörtleri istedi. Hakverdi polislerden tişörtleri makam odasına gönderme sözü aldıktan sonra ayrıldı.

Vehaber Menu