Bingöl Cezaevi'nde firar!

Cezaevi dış duvarına 10 metre uzaklıktan geçen kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu mevkide tünelden çıkan 18 PKK’lı hükümlü ve tutuklular izlerini kaybettirdi
Bingöl Cezaevi'nde firar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bingöl M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda yaklaşık 80 metre tünel kazan 14’ü hükümlü 4’ü tutuklu 18 PKK’lı firar etti. Cezaevi dış duvarına 10 metre uzaklıktan geçen kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu mevkide tünelden çıkan PKK’lı hükümlü ve tutuklular izlerini kaybettirdi. Kaçan PKK’lıların yakalanması için operasyonlar başlatılırken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimleri uyarıldı.

Bingöl- Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği bu sabahki sayımda ortaya çıktı. Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının bu sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı. Aramada bir koğuşta tünel kazıldığı ve 18 PKK’lının bu tüneli kullanarak gece yarısı kaçtıkları belirlendi.

Yapılan araştırmada koğuştan başlayan ve yaklaşık 80 metre olduğu belirtilen tünelin cezaevi dış duvarına yaklaşık 10 metre uzaklıkta bulunan kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu yerde bittiği belirlendi. Nöbetçi kulübesinin de bulunduğu bölgede jandarma geniş çaplı araştırma başlattı.

Toprak, kazma ve kürek bulunamadı, tüneli bir yılda kazmışlar

PKK’lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi. Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK’lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. Firari PKK’lıların cezaevi içinden de yardım alabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bu konuyu da araştırıyor.

PKK’lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi.

Firarilerin isimleri

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar adan 18 PKK’lı şunlar:

Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).





Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü