45 bin kişinin sudan zehirlenmesi nedeniyle 2 müdür görevden alındı!

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’da 45 bin kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açan norovirüs salgınının bulaştığı kuyular ile Ceyhan Nehri arasında izolasyon yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi. Erkoç, '45 bin kişinin has
45 bin kişinin sudan zehirlenmesi nedeniyle 2 müdür görevden alındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Elbistan’da geçen hafta Ceyhan Nehri’nden şehir şebekesine takviye su sağlayan keson olarak bilinen kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 45 bin kişi hastanelere başvurdu. Halen bazı vatandaşların aynı şikayetlerle hastanelere başvurduğu ilçede savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından nehirden su sızan keson kuyularının izolasyon çalışması tamamlandı.

 

"HERKES HESABINI VERECEK"

Erkoç, 45 bin kişinin hastanelik olmasında ihmal olup olmadığının araştırıldığını, varsa sorumluların cezalandırılacağını da kaydederek şöyle dedi:

"Kaç günden bu yana Elbistan halkıyla birlikte gecemizi, gündüzümüzü üzüntü içerisinde geçiyoruz. Tabi ki bunun hesabını soracağız. Hem savcılık, hem idare, hem de biz belediye olarak soracağız. Bunu görmezden gelmek, es geçmek diye bir şey söz konusu olamaz. Bu işin oluşmasında herkes hesabını verecek, kaçarı yok. O zaman görevimizi yapmamış oluruz."

2 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Norovirüs salgınıyla ilgili Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok ile Elbistan Şube Müdürü Doğan Soner Demirci görevden alındı.

Soruşturma başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ile Elbistan Su ve Kanalizasyon Şube Müdürü Doğan Soner Demirci’yi görevden aldı. Görevden alınan Altunuk’un yerine KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar’ın, Demirci’nin yerine ise Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Arslan’ın atandığı bildirildi.