Başbakan Yardımcısı: 19 canlı bombayı engelledik!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir dizi açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı: 19 canlı bombayı engelledik!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadeleye ilişkin bilgiler veren Nurettin Canikli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

39 BOMBALI ARAÇ, 19 CANLI BOMBA ENGELLENDİ

15 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütüyle mücadele çerçevesinde 13,1 ton amonyum nitrat ele geçirilmiş, 339 adet patlayıcı yapımında kullanılan tüp ele geçirilmiş ve 129 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Yine aynı faaliyet kapsamında güvenlik güçlerimizin ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde 229 tane önemli olay engellenmiştir. 

Bu olayların 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 39 tanesi bombalı araç patlatma teşebbüsünün engellenmesi, 19 tane canlı bomba hadisesinin engellenmesi ve 24 olay da eylem yapma hazırlığındaki örgüt mensuplarının ele geçirilmesi şeklinde ortaya çıkmıştır.

CERABLUS’A SU VE ELEKTRİK VERİLECEK
Uzun yılardan beri Türkiye’de konaklayan Cerablusluların dönmeye başladıklarını görüyoruz ve bunu teşvik ediyoruz. Bu yerleşim olduktan sonra bunlar bir süre daha desteklenmeye devam edecek. Pazartesi gününe kadar su verilecek cumartesi, gününe kadar da enerji verilmeye başlanacak.

Ayrıca Suriye devletinin toprak bütünlüğünün korunmasına riayet ediyoruz. Fırat kalkanı harekatı 24 Ağustos’ta başladı. 2.günde Cerablus’ta kontrol sağlandı. Cerablus’tan ve Rai’den gelen unsurlarımız birleşti. Kontrol altına alınan bölgelerde nizamın sağlanması için her türlü çalışma yapılıyor.

BUGÜN İTİBARIYLA 4 ŞEHİDİMİZ VAR
Bugün itibarıyla maalesef dört şehidimiz var. Terör örgütlerinden DEAŞ ve PYD’de ise 110’a yakın ölü, 5 yaralı, 7 tane teslim, 6 havan topu noktası, 6 araç, 32 bina imha edildi. 1 kontrol noktası ve 1 savunma mevzii yine bu harekat sırasında terör örgütlerine ait bu yerler imha edildi.

DEAŞ’a yönelik olarak bu harekat devam edecek. Bir miktar derinlik kazanabilir. 45 km eninde 95 km uzunluğunda bir hattın uçuşa yasak bölge olarak ilan edilmesi ve burada kurulacak şehirlerde Suriyelilerin buralarda ikamet edilmelerini sağlanması konuşunda Türkiye’nin tezi var. Aktörlerle bunu görüşüyoruz. Henüz tam istediğimiz noktaya gelmiş değiliz ama ümitvar gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz.

Vehaber Menu