KCK davası hakimi tutuklandı!

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Selam Tevhid ve KCK davası hakimlerinden Kazım Kahyaoğlu, tutuklandı.
KCK davası hakimi tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan "FETÖ" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Selam Tevhid ve KCK davası hakimlerinden Kazım Kahyaoğlu, tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "FETÖ" soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve bugün Ordu'nun Korgan İlçesinin Kumru mevkiinde jandarma tarafından fındık bahçesinde yakalanan KCK hakimlerinden Kazım Kahyaoğlu, Ordu'da emniyetteki işlemleri yapıldıktan sonra Sakarya'ya getirilerek adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan Kahyaoğlu, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "FETÖ üyesi olmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Kahyaoğlu'nun savcılık sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi. Kazım Kahyaoğlu, cezaevine gönderilmek üzere adliyeden çıkarıldığı sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere, "KCK'lıları yargılayan mahkeme başkanı şu anda tutuklandı, siz de reklam yapın" dedi.

Hakim Kazım Kahyaoğlu İstanbul’da görülen KCK davasına bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanıydı. “Selam Tevhid” olarak bilinen “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüz dinleme yönünde karar aldığı gerekçesiyle 17/25 Aralık sonrasında Kadastro Hakimi olarak Sakarya Adliyesi'ne atanmıştı.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında kayıplara karışan Hakim Kahyaoğlu hakkında İstanbul'da da süren soruşturma olduğu öğrenildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü