Şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 14 yılda kaç kadının dış görünüşü hedef alınarak sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını sordu.
Şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi meclis gündeminde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“23 yaşındaki hemşire A.T'nin evine gitmek için bindiği belediye otobüsünde, A.T 'ye önce sözlü sataşan, yüzünü yaralayan ve sürekli olarak ‘şort giyenler’ ölmeli şeklinde bağırarak A.T'yi sözlü ve fiziksel olarak taciz eden kişiye belediye otobüs şoförünün müdahale etmemesinin gerekçesi nedir?

Belediye otobüsünün kameralarına görüntülerin yansıdığı bilgisi göz önünde bulundurulduğunda, ilgili görüntüler doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren kişinin bulunması amacıyla inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, incelemenin güncel akıbeti nedir?

Saldırıya uğrayan A.T tarafından yaşanan saldırı hakkında Alo Beyaz Masa 153 Hattına şikayette bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa, yapılan şikayet nasıl neticelendirilmiştir?

17 Eylül 2010 - 16 Eylül 2016 tarihleri arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere ve konularına göre toplam kaç şikayette bulunulmuştur? Bu şikayetlerden kaçı nasıl neticelendirilmiştir?

2002-2016 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç kadın vatandaşımız dış görünüşü hedef alınarak sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır?

Fiziksel saldırılar sonucunda kaç kadın vatandaşımız yaralanmıştır, kaçı hayatını kaybetmiştir? Kaç olayın faili yakalanmıştır?

2002-2016 yılları arasında yıllar bazında Türkiye genelinde illere göre kaç kız öğrenci dış görünüşü hedef alınarak sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır?

Fiziksel saldırılar sonucunda kaç kız öğrenci yaralanmıştır, kaçı hayatını kaybetmiştir? Olayların failleri kimlerdir ve kaçı yakalanmıştır?”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü