CHP'li Yarkadaş: Şortlu kadına tekme atan saldırgana güvenlik sertifikasını kim verdi?

CHP’li Yarkadaş, ‘Tekmeciye güvenlik sertifikasını kimin verdiğini bilmek istiyoruz’ dedi.
CHP'li Yarkadaş: Şortlu kadına tekme atan saldırgana güvenlik sertifikasını kim verdi?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu nöbetçi savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Dün gece Çakıroğlu hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatı doğrultusunda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çakıroğlu'nu Çekmeköy'deki evinde gözaltına aldı.

‘BU BİR NEFRET SUÇUDUR’

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TCK’nin, Nefret ve ayırımcılık  başlıklı 122. maddesini hatırlatarak, bu vahim olayda nefret suçu işlendiğini ifade etti.  Yarkadaş, ilgili şahsın ‘bipolar duygulanım bozukluğu' teşhisi ile hastanede tedavi görmesine rağmen kendisine güvenlik sertifikasının verildiğini hatırlattı.

CHP’li Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu soruları yöneltti:

1- Olayın gelişimi ( kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını ve  kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemek)  TCK’nın Nefret ve ayırımcılık  başlıklı 122. maddesinin ihlali değil midir? Keza, TCK’nın 115 ve 216. maddelerinin açıkça ihlali değil midir?

2- Bu şahsın serbest bırakılma gerekçesi nedir?

3- Dün gece şahıs hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasının nedeni kamuoyundan yükselen yoğun tepki midir?

4- Bipolar duygulanım bozukluğu teşhisi ile daha önce 3 kere Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı ifade edilen şahıs güvenlik görevlisi olarak nasıl çalışmaktadır? Şahsın güvenlik sertifikası var mıdır? Varsa hangi tarihte almıştır? Sertifikası silahlı mıdır?

5- Şahsa güvenlik sertifikası alma şartlarından biri olan sağlık raporu hangi kurum tarafından verilmiştir? Sağlık raporu veren kurum ve ilgili doktorlar hakkında idari işlem başlatılmış mıdır?

Vehaber Menu