Eşcinsel futbolcu ABD marşında yere eğildi!

ABD'de ırkçılık ve polis şiddetine karşı sporcuların protestoları devam ediyor. Eşcinsel futbolcu Megan Rapinoe bu kez ABD-Hollanda maçı öncesi ulusal marş sırasında ayağa kalkmak yerine diz çöktü.
Eşcinsel futbolcu ABD marşında yere eğildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Eylem dalgasını başlatan NFL (Amerikan Futbol Ligi) takımı San Francisco 49ers'ın oyuncusu Colin Kaepernick'in ilk destekçilerinden olan futbolcu Megan Rapinoe, bir kez daha sahnedeydi. Rapinoe bu kez ABD-Hollanda maçı öncesi ulusal marş sırasında ayağa kalkmak yerine diz çöktü.

ABD'nin 3-1 kazandığı maçta 64. dakikada oyuna giren Rapinoe, “Eşcinsel bir Amerikalı olarak bayrağa bakıp onun sizin özgürlüklerinizi korumamasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum” diyerek Kaepernick'e destek olmuştu.

Eşcinsel futbolcu, bu eylemi 4. kez gerçekleştirirken "Sonsuza kadar yapar mıyım? Bilmiyorum, herhalde yapmam. Ama başka bir yolla daha etkili olacağımı hissedene kadar devam edeceğim" dedi.

Rapinoe, "Elbette yuhlamalar ve destekler vardı. Hepsine tamamen saygı duyuyorum" ifadesini kullandı.

ABD Futbol Federasyonu, Rapinoe'nun eyleminden hoşnut olmadıklarını ancak cezalandırma yöntemine gitmeyeceklerini söyledi. Ancak Rapinoe'nun eylemi devam ederse durumun gözden geçirilebileceği aktarıldı.

Vehaber Menu