Bu numarayı arayanlar dikkat!

Hastanelerden randevu almak için “Alo 182” hattını arayan vatandaşlar her arama için 4 lira ödediğini savunurken, buna rağmen randevu alamadığını da belirtiyor.
Bu numarayı arayanlar dikkat!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Şikayetvar’ın haberinde “Hastanelerden randevu almak için ‘182 Hastane Randevu Merkezi’ni arayan vatandaşlardan her arama başına 4 lira ücret alınıyor ancak randevu sınırlı sayıda olduğu için sıra gelmiyor. En yakın randevu tarihi 2 hafta sonrasına veriliyor. Mağdur olan hastalar Sağlık Bakanlığı’ndan çözüm bekliyor” denildi.
Hastaneye giderek saatlerce sıra beklememek için randevu sistemini kullanmak isteyen ama randevu alamayan hastaların şikayetleri şöyle:

“Telefonla randevudan 4 TL alan Sağlık Bakanlığı’ndan şikayetçiyim. İnternete konulan randevu adeti çok az ve en yakın 10-14 gün sonrasına randevu alabiliyoruz. Hastalık 2 hafta bekler mi hiç? Bakanlık ya 4 TL ödemeye mecbur ediyor ya da hastaneye gidip saatlerce eskiden olduğu gibi ayakta sıra beklemeye.” “Sağlık Bakanlığı'nın hastane randevu sistemi olan 182 Hastane Randevu Merkezi'nden 3 aydır kızıma randevu alamıyorum. Randevular her zaman dolu 15 günden sonrasına dahi randevu alınamıyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın 172 No’lu telefonu aradım, bana döneceklerini söylediler 2 aydır ne arayan var ne de soran. Biz bu hastanelere direk gittiğimizde de randevusuz almıyorlar ne yapmamız gerekiyor? Bu nasıl bir sistem bir türlü anlamadım.”

ANKA
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü