Babalar annelik yapacak! ATV'de ilginç program..

30 Eylül Pazartesi'den itibaren hafta içi her gün ATV ekranlarında yeni bir program başlıyor..
Babalar annelik yapacak! ATV'de ilginç program..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Baba Panik Yapma programında, babalar, 6 gün boyunca 0 - 6 yaş arası çocuklarına annelik yapacak. Babalar, anneliğin hiç de kolay olmadığını, yaşayarak görecek. Programı izleyenler, hem eğlenecek hem de çocuk eğitimi konusunda yardım alacak.

Programın sunuculuğunu, çocuklar tarafından tanınan ve sevilen isim İnci Türkay yapacak. Programda babalara ve çocuklara Yard. Doç. Dr. Oktay Aydın eşlik edecek.

Program hakkında:
'Baba Panik Yapma' programı, babalar ve çocuklarının altı gün süresince bir evde ortak bir yaşam alanı oluşturması üzerine kurgulanmıştır. Orjinali Fransız yapımı olan program, babaların çocuklarıyla geçirdikleri bu kısa süreli zaman diliminde annelerin üstlendikleri sorumlulukları yerine getirirken yaşadıklarını izleyici ile paylaşıyor.

Programın tüm aşamaları, belirli pedagojik ve etik ilkeler gözetilerek yapılmıştır. Söz konusu ilkeler şöyledir:
• Personel eğitimi yapılmıştır.
• Program, yarışma değil, eğlence içeriklidir.
• Bedensel güvenlik önlemleri alınmıştır.
• Psikolojik güvenlik önlemleri alınmıştır.
• Programda ekran dışındaki süreç, doğal günlük yaşam olarak devam etmiştir.
• Program, çocukların davranışlarının eğitilmesi ya da psikolojik yönden desteklenmesi gibi bir amaç taşımamaktadır.
• Babaların çocuklarıyla kurdukları ilişkiler hakkında yapılan yorumlar, kesinlikle psikolojik analiz niteliğinde değildir.

Yard. Doç. Dr. Oktay Aydın hakkında:
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden mezun olan Yard. Doç. Dr.Oktay Aydın; lisans ve lisansüstü düzeyde Gelişim ve Öğrenme, Rehberlik, Çocuk Ruh Sağlığı, Kişiler Arası İlişkiler ve İletişim, Araştırma Semineri, Okul-Aile-Çevre İlişkileri, Eğitim Örgütlerinde Mesleki Gelişim, Öğrenme, Zekâ ve Motivasyon Teorileri, İlköğretim Sorunları, Bilim Felsefesi derslerini vermektedir. 'BABA PANİK YAPMA' hafta içi her gün 16.20'de atv'de!
Vehaber Menu