Caferi: ABD, kamuoyunu aldatıyor!

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Suriye krizine çözüm bulmak için uğraştıklarını göstermeye çalışan ABD'nin kamuoyunu aldattığını söyledi.
Caferi: ABD, kamuoyunu aldatıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuşan Caferi, “ABD, Fransa ve İngiltere, ülkemdeki krizi çözmeye çalıştıkları konusunda kamuoyunu yanıltmak için 6 yıldır toplantı üzerine toplantı çağrısı yapıyor, Konsey’de karar tasarılarına ve basın açıklamalarına sponsor oluyor” dedi.

Sputnik'in haberine göre bu ülkelerin, Suriye’de "ılımlı muhalefet" ve ordu arasında çatışmalar konusunda yalan haberler ortaya attığını belirten Caferi, “Bu üç ülke, politikaları yüzünden yüz binlerce masum Suriyelinin yaşamının tehlikede olduğunu gerçeğini görmezden geliyor” diye konuştu. ABD önderliğindeki koalisyonun gerçek stratejisinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunan Caferi, Deyr ez Zor’daki Suriye ordusu mevzilerine düzenlenen hava saldırılarına dikkat çekerek, “Aynı hataların neden sistematik olarak tekrarlandığı anlaşılmalı. Bunun kasıtlı olduğu açık” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü