Alçı: AKP ve CHP'liler birbirini FETÖ'den tutuklatma yarışına girdi!

Nagehan Alçı, 'Bu köşeden son 1 aydır sürekli uyarıyorum: FETÖ ile mücadele gibi hepimiz için hayati önemde bir konu hem siyaset hem medya camiasında her geçen gün sulandırılıyor ve bu işin sonu kötüye gidiyor. ' dedi.
Alçı: AKP ve CHP'liler birbirini FETÖ'den tutuklatma yarışına girdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak "FETÖ ile mücadele gibi hepimiz için hayati önemde bir konu hem siyaset hem medya camiasında her geçen gün sulandırılıyor ve bu işin sonu kötüye gidiyor. Fakat maalesef uyarıları dinleyen yok. Hem AK Parti hem de CHP aktörleri ortak zeminde buluşup FETÖ’ye karşı beraber mücadele ruhunu çoktan kaybettiler ve birbirilerini avlama ve tutuklatma yarışına girdiler" dedi.

"Eğer hepimiz hukukun temel ilkesi olan usul, esastan üstündür çizgisinde ittifak etmezsek maalesef postmodern bir iç savaşa gideriz" diyen Alçı "Bu iç savaşta da iktidar kanadı öbür tarafı feci şekilde ezer ama Türkiye bu süreçten çok yara alır. Bakın, hem Ergenekon hem Balyoz hem 17-25 Aralık hem de MİT TIR’ları olayları açık bir FETÖ kumpasıydı. İçeriklerinde ne olursa olsun hepsi birden kumpastı. Hepimizin bu ortak çizgide buluşması şart" ifadesini kullandı.