Fethullah Gülen'e SGK'den 45 bin lira maaş ödenmiş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Milletvekili Hürriyet’e gelen cevaba göre 'FETÖ'ye devlet tarafından 'terör örgütü' ilan edilmesine rağmen para yatırılmaya devam ettiğini ortaya koydu.
Fethullah Gülen'e SGK'den 45 bin lira maaş ödenmiş
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

15 Temmuz darbe girişiminin ardından SGK, Fethullah Gülen’in emekli maaşını kesmiş ve Gülen’in tüm sosyal hakları da iptal edilmişti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 22 Temmuz’da dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesinde, "terör örgütü lideri" ilan edilen birine SGK’nin nasıl para yatırmaya devam ettiğini sormuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE KANUNİ KISIT OLUŞMAMIŞ”

Yeni Soluk'ta yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Milletvekili Hürriyet’e gelen cevap ise "FETÖ"ye devlet tarafından "terör örgütü" ilan edilmesine rağmen para yatırılmaya devam ettiğini ortaya koydu. Bakanlıktan gelen cevapta “Adı geçen şahıs, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ilgili kapsamında olduğundan dolayı bugüne kadar aylıklarının ödenmesine engel teşkil edecek herhangi bir kanuni kısıt oluşmamıştır” denildi. 

GÜLEN'İN ADINA BAŞKALARI ÇEKMİŞ

“Öte yandan adı geçen şahsın aylığı muhtelif dönemlerde çeşitli ATM’lerden farklı şahıslarca tahsil edildiğinin tespitine müteakip, ilgilinin aylıkları durdurulmuştur. Adı geçen şahsa en son 2016 Haziran döneminde toplam bin 533 TL ödeme yapılmıştır” denildi.

2015 ŞUBAT'INDA "FETÖ" İLAN EDİLMİŞTİ

Gelen cevaba dayanarak açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “FETÖ resmi olarak ilk defa, 2015’in Şubat ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı bir fezlekede 'Fethullahçı Terör Örgütü' ile ortaya atılmıştır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 2013’ün Aralık ayında yolculuk esnasında 'Bize ihanet edenlere de beraber yürüyelim demeyiz. Onları da kapının kenarına koyarız' demiştir. Ne var ki, kapının kenarına koyarız dedikleri Fethullahçı Terör Örgütüne 30 ay boyunca 46 bin lira maaş ödemesi yapılmıştır. Bizler ‘Bu himmet paraları ne oldu’ diye sorarken, meğer devlet kendi kasasından paraları terör örgütü lideri dedikleri insana aktarıyormuş. Ama bunun sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma dahi açılmıyor ya da açılamıyor” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü