Maltepe çocuk cezaevinde avukat darp edildi!

Maltepe Çocuk Cezaevi’nde Halkın Hukuk Bürosu avukatı Günay Dağ, cezaevi müdürünün talimatıyla gardiyanlar tarafından darp edildi.
Maltepe çocuk cezaevinde avukat darp edildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Çocuk tutuklulara darp ve taciz iddialarıyla gündeme gelen Maltepe Çocuk Cezaevi’nde Halkın Hukuk Bürosu avukatı Günay Dağ, darp edildi. Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ,  Maltepe Çocuk Cezaevi’nde işkenceye maruz kalan ve tek kişilik hücrede kaldığı için açlık grevine başlayan müvekkili 17 yaşındaki Hakan İnci ile görüşmeye gitti. Avukat Dağ, müvekkiliyle görüşmeden önce cezaevindeki müdüre olayı sormak için görüşme talebinde bulundu. Dağ’ın talebi üzerine hapishanede dün nöbetçi olan Uzay isimli 3. müdür Dağ ile odasında görüştü. Dağı’ın müvekkilinin işkence gördüğüne dair sorusuna nöbetçi müdür “hapishanedeki kurallara uymadığı için sonuçlarına katlanıyor.

Burada işkence felan yok ” cevabını verdi. Bunun üzerine avukat Dağ, müvekkiline böyle davranılamayacağını belirtti. Darp nedeniyle hayatını kaybeden Engin Çeber’i örnek gösteren Dağ, cezaevi müdürüne bunun hukuki sonuçlarının ağır olacağını ve bundan vazgeçmelerini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen nöbetçi müdür, gardiyanları odasına çağırarak, avukat Dağ’ı dışarı attırdı. Gardiyanlar tarafından yerde sürüklenerek dışarı atılan Dağ’ın yere düşmesi sonucu başı ve elleri sert şekilde yere çarptı. Gardiyanların yerdeyken tekmeler vurduğu avukat Dağ’ın başında zedelenme ve parmaklarında kırıklar oluştu. Yaşanan darp olayının ardından hastaneye darp raporu almaya giden Dağ, saldırıyla ilgili yarın suç duyurusunda bulunacak.